Şomajul tehnic de la CFR Călători obligă angajaţii să facă ore suplimentare; cheltuielile cresc

Preşedintele Federaţiei Mişcare Personal, Ion Molea, susţine că prin trimiterea în şomaj tehnic a unor categorii de personal din CFR Călători fondul de salarii va creşte cu 150%, din cauza orelor suplimentare pe care salariaţii rămaşi le vor efectua.

129 afișări
Imaginea articolului Şomajul tehnic de la CFR Călători obligă angajaţii să facă ore suplimentare; cheltuielile cresc

Molea: Şomajul tehnic de la CFR Călători obligă angajaţii să facă ore suplimentare; cheltuielile cresc (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am fost la directorul general de la CFR Călători şi i-am pus pe masă documente din care reiese clar că prin aplicarea măsurii de şomaj tehnic în anumite funcţii, în special la siguranţa circulaţiei, va face ca fondul de salarii să fie mai mare cu 150%, prin orele suplimentare efectuate de cei care rămân la muncă", a spus Molea.

Pe de altă parte, directorul general al CFR Călători, Liviu Pescăraşu, susţine că şomajul tehnic este o măsură necesară, deoarece activitatea companiei a scăzut cu 20% faţă de anul trecut şi 40% faţă de 2008.

"Activitatea a scăzut şi la încasări şi la circulaţie. Trenurile care odată circulau cu 15 vagoane, acum au cinci-opt vagoane. Totodată, sezonul estival se încheie şi există o reducere a activităţii", a spus Pescăraşu.

El a adăugat că în prezent se află în şomaj tehnic 3.000 de persoane dintr-un total de 15.000 de angajaţi.

Pescăraşu a adăugat că numărul celor aflaţi în şomaj tehnic va fi dimensionat în funcţie de graficul de circulaţie al fiecărei gări, astfel încât să nu fie pusă în pericol siguranţa circulaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici