Sondaj: O cincime dintre adulţi se luptă cu probleme de auz

  • Un sondaj realizat pe 2.000 de adulţi a arătat că 22% dintre aceştia credeau că auzul lor este slab şi că se confruntă cu dificultăţi în a pierde părţi importante din conversaţii.
  • Potrivit unui sondaj, cele mai frustrante provocări pentru persoanele cu probleme de auz includ neînţelegerea a ceea ce spun oamenii, faptul că trebuie să le ceară celorlalţi să repete şi să li se spună să dea televizorul mai încet.
584 afișări
Imaginea articolului Sondaj: O cincime dintre adulţi se luptă cu probleme de auz

Sondaj: O cincime dintre adulţi se luptă cu probleme de auz

O proporţie similară a avut dificultăţi în a auzi pe cineva la telefon şi a simţit că îi irită pe ceilalţi. Aproximativ 81% dintre cei cu probleme de auz au pierdut complet sunetul telefonului.
 
Şapte din zece persoane au suportat aceste probleme de când se ştiu, iar cei mai mulţi dintre aceştia se temeau că este prea târziu pentru a mai face ceva în privinţa deteriorării, potrivit Independent.
 
Gordon Harrison, audiolog şef la Specsavers, care a comandat cercetarea, a declarat: „Cifrele arată clar cum o scădere a auzului poate avea un impact serios asupra vieţii”.
 
„Adesea, auzul poate scădea pe parcursul unei perioade lungi de timp, astfel încât poate să se strecoare printre oameni fără să observe cu adevărat, până când apare o problemă evidentă. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să nu caute ajutor, deoarece există multe modalităţi de a contribui la îmbunătăţirea auzului”.
 
„Dar se pare că ar putea exista o lipsă de înţelegere cu privire la modul în care să vă protejaţi de efectele dăunătoare pe termen lung ale zgomotului puternic şi cum să vă îmbunătăţiţi situaţia dacă aveţi probleme”.
 
De asemenea, a reieşit că 82% dintre cei care au dificultăţi de auz credeau că problemele lor au avut un impact asupra calităţii vieţii lor. Aproximativ 79% au recunoscut că se simt adesea excluşi din cauza problemei lor.
 
De asemenea, a reieşit că 45% dintre adulţi se temeau de un declin al auzului, însă 32% dintre cei care au copii nu şi-au încurajat odraslele să aibă grijă de auzul lor cât timp erau tineri.
 
Dintre cei 44% care au făcut-o, sfaturile au inclus reducerea volumului muzicii, luarea de pauze regulate atunci când sunt expuşi la zgomote puternice şi evitarea folosirii beţişoarelor de bumbac.
 
De asemenea, aproape jumătate (45%) au recunoscut că au ignorat avertismentele de pe smartphone-uri cu privire la ascultarea muzicii la un volum prea ridicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici