Sora lui Cioacă a primit aviz favorabil pentru plasamentul nepotului său

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov a dat, joi, aviz favorabil pentru plasamentul copilului poliţistului Cristian Cioacă către sora acestuia, decizia finală urmând să aparţină Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov.

2 afișări
Imaginea articolului Sora lui Cioacă a primit aviz favorabil pentru plasamentul nepotului său

Sora lui Cioacă a primit aviz favorabil pentru plasamentul nepotului său

Mihaela Maxim, dierctoarea DGASPC Braşov, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că instituţia pe care o conduce a depus, joi, dosarul cu avizul favorabil pentru mătuşa pe cale paternă a micuţului Patrik, cu toate că şi părinţii Elodiei Ghinescu au solicitat plasamentul acestuia pe perioada în care Cioacă va sta în arest.

"Noi am făcut o anchetă amplă în acest caz, consultând psihologi, asistenţi sociali de la Braşov şi Argeş, şi am constatat că familia pe cale paternă a copilaşului, respectiv mătuşa acestuia, este mai îndreptăţită să îl primească în plasament. Decizia finală însă nu ne aparţine nouă, ci Tribunalului pentru Minori", a spus Maxim.

Potrivit sursei citate, atât familia pe cale paternă, cât şi cea pe cale maternă îndeplinesc condiţiile necesare pentru a-l întreţine pe Patrik, în vârstă de trei ani, dar că este "spre binele copilului" să stea cu mătuşa lui, Ana-Maria Ene, sora lui Cioacă.

La baza deciziei DGASPC Braşov a stat faptul că tatăl copilului, Cristian Cioacă, a făcut o solicitare în scris prin care îşi dă acordul ca Patrik să fie încredinţat spre plasament surorii sale, iar în ultimele cinci luni copilul a stat la Piteşti, împreună cu bunicii pe cale paternă şi cu mătuşa sa.

"În această situaţie, apreciem că încă o încercare de a separa copilul de mediul în care a stat în ultimele luni ar fi traumatizantă pentru el", a adăugat directorul DGASPC Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici