Sorin Blejnar, audiat la DNA în dosarul dispariţiei fostului său şef de cabinet: Codruţ Marta nu avea datorii sau vicii şi nici nu cunoştea mari secrete

Sorin Blejnar a fost chemat, miercuri, la DNA pentru a da un supliment de declaraţie în dosarul dispariţiei fostului său consilier Codruţ Marta, la ieşire fostul şef ANAF declarând că Marta nu avea vicii ascunse, datorii şi nici nu cunoştea mari secrete care să-i fi pus viaţa în primejdie.

657 afișări
Imaginea articolului Sorin Blejnar, audiat la DNA în dosarul dispariţiei fostului său şef de cabinet: Codruţ Marta nu avea datorii sau vicii şi nici nu cunoştea mari secrete

Sorin Blejnar (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Fostul şel al ANAF, Sorin Blejnar, s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie unde a fost citat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică pentru a da un supliment de declaraţie în dosarul disparţiei fostului său consilier.

La ieşirea din sediul instituţiei, Blejnar a declarat că îşi doreşte nespus de mult ca prietenul şi fostul său consilier Codruţ Marta să fie încă în viaţă, precizând totodată faptul că Secţia de urmărire penală şi criminalistică care instrumentează acest dosar poate atrage după sine alte concluzii.

Totodată, Blejnar a arătat că îşi doreşte nespus ca Marta să revină, pe deoparte pentru a fi alături de familia sa şi prieteni, iar pe de altă parte pentru a-şi demonstra nevinovăţia în cauzele penale ce-l vizează. În plus, a precizat Blejnar, Codruţ Marta nu avea datorii, nu avea vicii ascunse şi nici nu cunoştea secrete mari care să-i fi pus viaţa în pericol.

Întrebat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc în dosarele penale ce-l vizează, Sorin Blejnar a arătat că în acele cauze nevinovăţia sa va fi demonstrată de la sine.

Marta este dat în urmărire naţională după ce dispariţia sa a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai, de soţia lui, Andreea Marta, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

Codruţ Marta este cercetat alături de fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa Dan Secăreanu şi alte persoane, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

În acest dosar, pe numele lui Codruţ Marta a fost emis în 11 iulie un mandat de arestare preventivă în lipsă, fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici