Sorin Grindeanu, tatăl a doi copii: Trăim într-o societate marcată de violenţe, fie că e pe stradă, acasă sau la televizor

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, la o acţiune UNICEF, că, în calitatea sa de tată a doi copii, este îngrijorat că trăieşte ”într-o societate care e marcată de violenţe, fie că e pe stradă, acasă sau la televizor” şi a militat pentru lupta împotriva agresiunilor la care sunt supuşi copiii.

790 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu, tatăl a doi copii: Trăim într-o societate marcată de violenţe, fie că e pe stradă, acasă sau la televizor

Sorin Grindeanu, tatăl a doi copii: Trăim într-o societate marcată de violenţe

”Tăcerea din jurul violenţei împotriva copiilor nu este calea de urmat. Probabil că unii dintre noi nu îşi doresc să vorbească despre asemenea subiecte, dar nu poţi fugi de o realitate care ne marchează în mod profund societatea. Poate nu ne place să acceptăm faptul că există copii în Europa, în România care sunt supuşi unor violenţe fizice, verbale, emoţionale, abuzurilor, traficului şi exploatării. În spatele acestor cuvinte stă ascunsă multă suferinţă. În spatele fiecărui cuvânt există o poveste tristă a unui copil care suferă şi a cărui dezvoltare va fi afectată pe viitor. Depinde de fiecare dintre noi dacă ne dorim să asistăm pasiv la această realitate dură sau suntem dispuşi să face un efort, să luptăm împotriva violenţei la care sunt supuşi copiii”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a participat, joi, la Palatul Victoria, la lansarea Parteneriatului Global Opriţi Violenţa Împotriva Copiilor, acţiune care îşi propune să mobilizeze Guvernul, fundaţii, societatea civilă, mediul academic pentru a lupta împotriva tuturor formelor de violenţă împotriva copiilor.

”Violenţa împotriva copiilor trebuie oprită. Ca premier invit instituţiile statului, precum şi autorităţile să participe la acest efort. Vreau să îmbunătăţim legislaţia existentă şi să fim mai atenţi la modul în care aplicăm legea. Sunt convins că atât Guvernul, cât şi coaliţia care susţine acest guvern în Parlament, pot face progrese semnificative. Violenţa împotriva copiilor nu e doar fizică, deşi aceasta e una dintre cele mai vizibile şi mai condamnabile forme. Un copil este victima violenţei şi dacă este supus unor agresiuni în plan emoţional sau psihologic, asta ca să nu vorbim de cazuri în care copiii sunt victimele unui abuz sexual. Violenţa la adresa unui copil reprezintă un cumul de factori. Ea poate însemna şi că e neglijat de părinţi, că este exploatat de familie sau de cei din jurul său. Un rău făcut unui copil este foarte greu de reparat, îi poate marca negativ viaţa”, a mai spus premierul.

Grindeanu a subliniat importanţa prevenţiei din acest punct de vedere.

”Nu e suficient să identificăm cazuri de violenţă sau abuzuri de orice fel şi să aplicăm pedepse. Cred că e la fel de important să descurajăm violenţa şi abuzurile. Ca tată a doi copii, vă mărturisesc faptul că sunt îngrijorat că trăim într-o societate care e marcată de violenţe, fie că e pe stradă, acasă sau la televizor. Ca orice părinte, vreau să-i protejez, să le ofer o educaţie corectă şi să le urmăresc dezvoltarea. Statisticile trebuie să ne îngrijoreze. În 2016 au fost identificaţi mai mulţi copii victime decât în 2015, anul în care au fost raportaţi mai mulţi decât în 2014. Concret, în fiecare an mii de copii din România cad victime ale formelor de violenţi. Dar statisticile oficiale ascund o realitate şi mai dramatică, pentru că, trebuie să fim conştienţi de faptul că în spatele fiecărui caz raportat există nmulte altele pe care noi nu le cunoaştem. În spoatele fiecărei cifre există o poveste cumplită, există suferinţa unui copil”, a conchis premierul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici