Sorin Oprescu nu a realizat niciun fals pentru obţinerea titlului de profesor universitar

Comisia de etică a UMF "Carol Davila" a stabilit că nu există niciun fals în dosarul lui Sorin Oprescu pentru obţinerea titului de profesor, fiind constatată o oarecare superficialitate în aranjarea lucrării, fără încălcarea regulamentului, raportul fiind validat, marţi, de Senatul universităţii.

1 afișare
Imaginea articolului Sorin Oprescu nu a realizat niciun fals pentru obţinerea titlului de profesor universitar

Sorin Oprescu nu a realizat niciun fals pentru obţinerea titlului de profesor universitar

"Sorin Oprescu nu a realizat niciun fals pentru obţinera titlurilor de conferenţiar şi profesor universitar", a declarat Adrian Stănescu, secretarul general al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" Bucureşti.

Potrivit lui Stănescu, Comisia de etică a remarcat că există o oarecare superficialitate în realizarea dosarului, cum ar fi, spre exemplu, faptul că titlul lucrării nu se regăseşte complet şi perfect superpozabil cu titlul din baza de date internaţională.

Totodată, Adrian Stănescu a mai spus că nu se regăsesc în toate materialele numărul şi volumele unde au fost publicate, dar aceste lucruri nu sunt prevăzute în regulamentul privind organizarea şi desfăşurarrea concursului, deci nu poate constitui un viciu.

''Superficialitatea în realizarea dosarului, adică lipsa unor informaţii care nu erau prevăzute în regulament, nu poate constitui un fals", a precizat secretarul general al UMF.

Potrivit lui Mircea Diculescu, preşedintele Comisiei de etică a UMF, regulamentul are criterii ambigue şi arbitrare, de aceea el ar trebui modificat. "Trebuie să existe nişte concepte, nişte reguli precise", a spus Diculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici