Sorin Oprescu primeşte distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare de la statul francez

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, primeşte distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare de la statul francez, în cadrul unei ceremonii care va avea loc joi la reşedinţa ambasadorului Franţei, însemnele urmând să fie oferite de către secretarul de stat pentru Veterani şi Memorie.

833 afișări
Imaginea articolului Sorin Oprescu primeşte distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare de la statul francez

Sorin Oprescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Franţei la Bucureşti, Jean-Marc Todeschini, secretar de stat francez (cu rang de ministru delegat) pentru Veterani şi Memorie, îi va oferi însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare lui Sorin Oprescu, primarul general al Bucureştiului, în cadrul unei ceremonii care va avea loc, joi, de la ora 18.00. La ceremonie va participa şi François Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România.

"Această decoraţie pune în valoare cariera de medic specialist a domnului Oprescu, de formaţie chirurg, fost director al Spitalelor Universitar şi Elias din Bucureşti, precum şi cariera politică pusă în serviciul Capitalei, în calitate de primar general, funcţie pe care o ocupă din 2008", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, legătura lui Sorin Oprescu cu Franţa "a fost întotdeauna una strânsă şi sinceră, bazată pe colaborări importante în domeniul cultural, urbanistic, dar şi social", mai ales prin implicarea primarului general în Proiectul Ferentari care are ca scop asistenţa sanitară şi socială a persoanelor excluse din cartierul Ferentari.

De altfel, Sorin Oprescu va efectua o vizită la Paris, pe 26 martie, la invitaţia omologului său, Anne Hidalgo, se mai arată în comunicat.

Vizita are loc cu ocazia reuniunii primarilor din capitalele europene, în cadrul pregătirilor pentru Conferinţa «Paris Climat 2015». Franţa a fost numită oficial ţară gazdă a celei de-a 21-a Conferinţe a părţilor la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (Paris Climat 2015), care va avea loc între 30 noiembrie şi 11 decembrie.

Întâlnirea dintre Sorin Oprescu şi Anne Hidalgo "se va axa şi pe cooperarea bilaterală, mai ales în domeniul culturii şi urbanismului", se precizează în comunicatul ambasadei.

Săptămâna trecută, şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a primit distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare de la statul francez, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Ambasadei Franţei în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici