Sorin Oprescu, reîncarcerat în Arestul Capitalei, după ce a stat patru zile la Spitalul Universitar - FOTO

Sorin Oprescu a fost reîncarcerat în Arestul Poliţiei Capitalei, după ce a stat patru zile în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supus unor investigaţii şi i-a fost făcută o coronarografie, medicii stabilind că bolile de care suferă nu impun menţinerea lui în unitatea sanitară.

2249 afișări
Imaginea articolului Sorin Oprescu, reîncarcerat în Arestul Capitalei, după ce a stat patru zile la Spitalul Universitar - FOTO

Sorin Oprescu, reîncarcerat în Arestul Capitalei, după ce a stat patru zile la Spitalul Universitar (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a plecat marţi, în jurul orei 16.00, din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Oprescu a ieşit din spital însoţit de doi poliţişti, care l-au urcat în duba Poliţiei şi l-au dus în Arestul Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au decis externarea lui Sorin Oprescu, după ce la coronarografia care i-a fost făcută luni nu au fost găsite probleme foarte grave, bolile de care suferă putând fi tratate în unitatea de arest, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

Avocaţii lui Sorin Oprescu au declarat, pentru MEDIAFAX, că starea edilului este bună. Aceştia au precizat că l-au văzut pe Sorin Oprescu luni seară, când i-au prezentat şi cererea de probatorii care urmează să fie depusă miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Avocatul Viorel Mocanu a declarat, luni, că pentru evaluarea stării de sănătate a lui Sorin Oprescu s-au solicitat de urgenţă toate actele medicale de la Clinica Academica, un edilul a mai fost supus unor investigaţii, şi de la Spitalul Elias.

Primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet şi afecţiuni cardiace, a fost dus, sâmbătă după-amiază, din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie, unde a fost în permanenţă păzit de trei agenţi, conform surselor medicale.

Medicii specialişti l-au supus pe Sorin Oprescu unor investigaţii atât în cursul zilei de sâmbătă, cât şi duminică, iar luni, după reanalizarea stării sale de sănătate, au stabilit că este necesară efectuarea unei coronarografii.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici