Sorina Pintea: Există suspiciuni de decontări duble nu doar în sistemul privat, ci şi cel public

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, anunţă că verificările la furnizorii de servicii medicale în domeniul sănătăţii vor continua, precizând că există suspiciuni legate de decontări duble şi în sectorul public, nu doar cel privat.

915 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea: Există suspiciuni de decontări duble nu doar în sistemul privat, ci şi cel public

Sorina Pintea: Există suspiciuni de decontări duble nu doar în sistemul privat, ci şi cel public

“Am spus de nenumărate ori că dorim o cheltuire eficientă a banilor care există. Sunt puţini, dar trebuie să îi cheltuim eficient. Am avut discuţii cu ministrul de Finanţe şi cu oficiali CNAS. În baza unor suspiciuni rezonabile, în urma discuţiilor avute cu cei de la Antifraudă, ANAF, am ajuns la concluzia că trebuie să demarăm nişte acţiuni de control comune. Acţiuni care au demarat în urmă cu aproximativ o lună, deci nu a fost o noutate”, a spus, marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai spus că există suspiciuni legate de decontări duble şi în sectorul public, nu doar cel privat.

“Am început cu cele cinci, dar vom continua cu toţi furnizorii privaţi care oferă servicii pe bază de abonament. (...) Acum discutăm doar despre abonament, dar cu siguranţă după discutăm şi despre prestarea serviciilor medicale. Există suspiciuni, nu doar în sistemul privat, ci şi cel public că se înregistrează consultaţii fictive, de exemplu servicii medicale fictive spre a fi decontate sau pentru a se putea deconta analize medicale sau medicamente pe ele”, a mai spus Sorina Pintea.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, luni că instituţia pe care o conduce face controale la cinci furnizori de servicii medicale private din domeniul sănătăţii, existând suspiciunea dublării decontărilor făcute de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici