Sorina Pintea: În România există şase paturi care au condiţii de siguranţă reală pentru pacienţii arşi/ Ce spune ministrul Sănătăţii despre medicii care pleacă din ţară

În România există doar şase paturi care au condiţii de siguranţă reală pentru pacienţii arşi, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că decizia de a-i transfera în Belgia pe cei doi răniţi în urma exploziei unui panou electric de la Complexul Energetic Oltenia a fost una bună.

1362 afișări
Imaginea articolului Sorina Pintea: În România există şase paturi care au condiţii de siguranţă reală pentru pacienţii arşi/ Ce spune ministrul Sănătăţii despre medicii care pleacă din ţară

Sorina Pintea: În România există şase paturi care au condiţii de siguranţă reală pentru pacienţii arşi/ Ce spune ministrul Sănătăţii despre medicii care pleacă din ţară

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a precizat că a obţinut acceptul de transfer si din partea clinicii AKH Viena, dar familiile pacienţilor au ales transferul la centrul din Belgia.

Doi angajaţi ai Carierei Pinoasa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, au fost fost răniţi, sâmbătă, în urma exploziei unui panou electric, victimele, cu arsuri pe mâini şi faţă fiind transferate la spitale din Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, cei doi angajaţi ar fi suferit arsuri pe faţă şi mâini au fost transportate mai întâi la spitalul din Rovinari, ulterior fiind dispus transferul la Bucureşti.

"Amândoi lucrau la CEO, electricieni. În jurul orei 09.00 a avut loc un scurtcircuit, de la joasă tensiune la înaltă tensiune. Din primele informaţii, reparau o staţie electrică, unul a plecat cu elicopterul spre Bucureşti, iar celălalt va merge cu ambulanţă în Capitală", a spus George Romanescu, şeful ITM Gorj.

Sorina Pintea: Numărul medicilor care solicită acte pentru plecare peste hotare a scăzut

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi seară că a scăzut considerabil numărul medicilor care solicită documente pentru plecarea peste hotare, precizând că dotările din ultima perioadă din sistemul de sănătate reprezintă unul dintre motivele pentru care cadrele medicale rămân în ţară.

„Numărul medicilor care solicită documentele pentru plecare peste hotare a scăzut la mai mult de jumătate. În ultima lună au fost două sau trei cereri. Mult mai puţin. În ceea ce priveşte condiţiile de muncă. Am spus că salarizarea nu ar rezolva problema medicilor din sistemul sanitar românesc. Dotarea este o parte importantă. Doamna premier a prezentat ieri doar o parte din cu ce s-a dotat în acest an în sistemul de sănătate. Pe lângă CT-uri, aparaturi venite prin Banca Mondială, Ministerul Sănătăţii are un fond de investiţii pe care le-a alocat spitalelor pentru reparaţii, cât şi pentru achiziţionarea de echipamente. Pe de altă parte, există şi autorităţile judeţene şi locale care pot face investiţii în spitale. Există şi veniturile proprii ale spitalelor pe care managerii le pot utiliza”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Antena3.

În privinţa dotărilor din spitale, ministrul a dat exemplu de o achiziţie recentă.

„Veniturile proprii vin din două surse: contractul cu CNAS şi veniturile din serviciile medicale la cerere. (...) Un pat pentru arşi la Terapia Intensivă a fost achiziţionat prin licitaţie centralizată la Ministerul Sănătăţii cu 105.000 lei. Acelaşi pat, aceleaşi caracteristici la un spital care solicita rambursarea 545.000 de lei, de cinci ori mai mult. Nu spun că acesta e motivul pentru care spitalele nu sunt dotate, dar şi acesta e un motiv. Zilele trecute am început să facem nişte comparaţii. Pentru că într-adevăr diferenţa pentru acelaşi pat este foarte mare. (...) În acest caz puteai lua cinci paturi şi nu cereai Ministerului Sănătăţii şi nu te plângeai public că nu ai bani ca să cumperi paturi pentru Terapie Intensivă”, a mai spus Sorina Pintea.

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici