SUA încurajează România să relaxeze restricţiile privind adopţiile internaţionale

SUA încurajează România să relaxeze restricţiile privind adopţiile internaţionale, a declarat marţi la Bistriţa ambasadorul SUA, Hans Klemm.

165 afișări
Imaginea articolului SUA încurajează România să relaxeze restricţiile privind adopţiile internaţionale

SUA încurajează România să relaxeze restricţiile privind adopţiile internaţionale

”Un lucru pe care l-au încurajat SUA, ca România să relaxeze restricţiile privind adopţiile internaţionale, considerăm asta ca fiind, de asemenea, o cale de dezinstituţionalizare”, a afirmat Hans Klemm.

Ambasadorul s-a arătat interesat de provocările întâmpinate de copiii din România şi a spus că există interes din partea americanilor de a adopta copii.

”Ce am înţeles este că încă există aceste obiecţii. Este bine pentru mine să înţeleg ce se întâmplă cu adevărat, ce fel de provocări întâmpină copiii din România care sunt puşi în această situaţie. Exista o dorinţă de a adopta copii români”, a spus Hans Klemm, potrivit căruia adopţia unui copil din România de către un cetăţean american este posibilă dacă cel care adoptă din Statele Unite are cetăţenia română.

”Chiar acum câteva săptămâni am emis o viză unui cuplu care voia să adopte din România”, a conchis ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Ambasadorul a vizitat mai multe case de tip familial din Bistriţa-Năsăud construite de o fundaţie, în cadrul unui proiect susţinut de Ambasada SUA. Hans Klemm a spus, într-o declaraţie de presă, că proiectul este extrem de important şi susţinut de Ambasada SUA care încă din 1989 a considerat că cea mai bună măsură pentru copiii instituţionalizaţi este dezinstituţionalizarea şi construirea unor case de tip familial unde cei abandonaţi în grija statului să beneficieze de condiţiile de familie.

În Bistriţa-Năsăud au fost construite până acum cinci căsuţe de tip familial, iar cea de-a şasea este în construcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici