SOS din Groenlanda: o navă de croazieră de lux a rămas înţepenită între fiorduri

La bord sunt 206 persoane, anunţă marina daneză.

546 afișări
Imaginea articolului SOS din Groenlanda: o navă de croazieră de lux a rămas înţepenită între fiorduri

Imagine de arhivă

O navă de croazieră cu 206 persoane la bord este blocată în estul Groenlandei, o regiune îndepărtată a imensului teritoriu arctic: a anunţat Apărarea Daneză.

„Ocean Explorer a eşuat în Alpefjord, la nord-estul Groenlandei, fără să se poată elibera imediat”, a declarat, pentru AFP, Camilla Schouw Broholm, de la Arctic Command, o unitate marină daneză din Groenlanda.

„Centrul nostru de operaţiuni a stabilit contact cu barca. La bord sunt 206 pasageri şi membri ai echipajului, accidentul nu a provocat răniţi, iar nava nu a raportat nicio avarie”, a adăugat nordica.

Circumstanţele accidentului nu au fost stabilite, dar barca se poate elibera singură în timpul unei viitoare maree în creştere. Există puţine studii hidrologice ale zonei, ceea ce face dificilă evaluarea adâncimii mării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici