Şova: CNADNR va plăti 1 milion de euro tinerei care şi-a pierdut mâna în accident dacă instanţa decide

Ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, a declarat, luni, că CNADNR va plăti despăgubiri de 1 milion de Euro tinerei care şi-a pierdut mâna într-un accident rutier dacă instanţa va decide în acest sens, el arătând că va exista şi cineva de la CNADNR care va răspunde pentru acest lucru.

151 afișări
Imaginea articolului Şova: CNADNR va plăti 1 milion de euro tinerei care şi-a pierdut mâna în accident dacă instanţa decide

Dan Şova (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

"Orice autoritate publică sau companie sau societate de stat este obligată să parcurgă toate etapele procesuale. Au făcut apel acum, o să urmeze şi recursul. La sfârşit, care va fi decizia instanţei, pe aceea o vom executa, normal", a spus Şova, întrebat cum comentează faptul că CNADNR a pierdut în primă instanţă procesul cu o tânără care şi-a pierdut mâna într-un accident rutier şi care cere despăgubiri de un milion de Euro.

Întrebat dacă tânăra are dreptul la acele despăgubiri, Şova a precizat: "Ce decide instanţa, acela este adevărul".

El a spus că CNADNR va plăti suma respectivă dacă instanţa va decide astfel.

Întrebat dacă CNANDR va plăti suma respectivă dacă instanţa va decide astfel, Şova a răspuns: "Fireşte, absolut".

Şova a mai spus că va exista şi cineva de la CNADNR care va răspunde pentru acest lucru, după ce instanţa va avea o hotărâre irevocabilă. "Dacă avem hotărârea irevocabilă, fireşte că va răspunde cineva, e obligatoriu. Oricum vine Curtea de Conturi şi stabileşte ea responsabilităţile", a spus Şova.

O tânără care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident rutier şi care a obţinut, la Tribunalul Bucureşti, daune morale de la CNADNR de un milion de euro, aşteaptă sentinţa Curţii de Apel, unde compania a contestat decizia, instanţa urmând să se pronunţe în 20 noiembrie.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov în aprilie 2012, la Tribunalul Bucureşti, după ce şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006.

Instanţa a admis cererea tinerei, în aprilie 2013, şi a obligat CNADNR să îi plătească daune morale de un milion de euro, echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii.

CNADNR solicitase judecătorilor respingerea cererii pe motiv că s-a prescris dreptul la acţiune. Instanţa a respins însă cererea CNADNR pe motiv că este neîntemeiată şi i-a dat câştig de cauză tinerei.

Decizia a fost contestată cu apel de CNADNR la 11 octombrie, iar miercuri magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au luat în discuţie dosarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici