Specialişti: Păsările din Delta Dunării, hăituite de fotografi şi turişti . Păsările se refugiază în Ucraina, aflată în război

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunarii” (INCDDD) susţin că flamingo nu cuibăresc în Delta Dunării pentru că păsările sunt hăituite de fotografi şi turişti.

745 afișări
Imaginea articolului Specialişti: Păsările din Delta Dunării, hăituite de fotografi şi turişti . Păsările se refugiază în Ucraina, aflată în război

Specialişti: Păsările din Delta Dunării, hăituite de fotografi şi turişti . Păsările se refugiază în Ucraina, aflată în război

„Dacă la vecinii ucraineni, la cca 65 de kilometri flamingo au cuibărit în acest an, la noi păsările sunt hăituite de fotografi, turişti şi multe alte categorii. Orisiunde se duc flamingii, sunt urmăriţi de un alai de <iubitori de natură>! Aici, pe Meleaua Sacalin, în porţiunea strict protejată (deci unde prezenţa turiştilor nu este permisă!!!), în fiecare zi mai multe ambarcaţiuni cu turişti hăituiesc păsările aflate la hrănire şi la odihnă”, scriu reprezentanţii INCDDD pe Facebook.

Conform acestora, deranjarea păsărilor a avut loc şi în anii anteriori la Sărături-Murighiol, Tuzla-Nuntaşi, Sabangia şi în alte zone.

Specialiştii susţin că nu numai flamingii sunt afectaţi, ci şi pelicanii, stârcii, egretele, codalbii şi foarte multe alte specii acvatice.

„Din păcate, turismul a devenit un factor de periclitare major! În mod normal, companiile care organizează turism în zonele strict protejate, colonii (atenţie, coloniile sunt acolo unde păsările cuibăresc nu unde mănâncă ori se odihnesc), fugăresc păsările şi chiar intră cu viteză în ele şi multe alte abateri care nu au legatură cu ecoturismul şi conceptul de rezervaţie a biosferei nu ar mai trebui să obţina autorizaţia de desfăşurare a activităţii de turism în anul următor în RBDD!”, transmit reprezentanţii institutului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici