Video Spitalele intră de luni în carantină, pentru prevenirea răspândirii gripei AH1N1

Comitetul de Coordonare pentru Gripă a decis, luni, ca măsură suplimentară pentru prevenirea răspândirii gripei AH1N1 ca toate spitalele să intre în carantină, astfel că vizitele la pacienţi vor fi limitate şi numărul acestora va fi restricţionat.

113 afișări

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Adrian Streinu-Cercel a declarat, luni, că toate spitalele vor intra de luni în carantină, ceea ce înseamnă că vizitele vor fi limitate, iar numărul aparţinătorilor în spital va fi redus.

În unităţile de primiri urgenţe vor fi organizate fluxuri separate pentru preluarea pacienţilor cu afecţiuni respiratorii superioare.

Ministerul Sănătăţii va emite un ordin de ministru pentru ca medicii de familie să fie mobilizaţi la acţiunile de vaccinare, a spus Streinu-Cercel.

În următoarea săptămână, vor fi distribuite medicamente antivirale în secţiile de boli infecţioase din spitalele judeţene.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii va aloca 27 de milioane de lei pentru spitalele din zonele afectate, care vor achiziţiona măşti şi dezinfectanţi.

Streinu-Cercel a mai spus că România are un stoc de 400.000 de doze de medicamente antivirale, iar 1.375.000 de doze sunt în procedura de achiziţie.

Vaccinarea va începe la sfârşitul lunii noiembrie, respectiv în 26 - 27, cu vaccin Anti-grip produs de Institutul Cantacuzino.

Streinu-Cercel a precizat că Ministerul Sănătăţii a renunţat la achiziţionarea celor un milion de doze de vaccin de la producători externi, pentru că oferta era de distribuire pentru primul trimestru din 2010.

Vaccinul va fi făcut în cadrul campaniei de vaccinare a Ministerului Sănătăţii şi nu se va găsi în farmacii. Primele 1,3 milioane de doze de vaccin vor fi pentru personalul medico-sanitar, elevii de liceu şi studenţii din Iaşi şi Bucureşti. O altă parte din aceste doze va fi pentru imunizarea personalului angajat la Poliţia de Frontieră, în special în zona graniţei cu Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici