Spitalul bucureştean "Sf. Pantelimon" va primi peste 8 milioane de lei, pentru reabilitare

Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfantul Pantelimon" din Capitală va primi peste 8 milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului, pentru reabilitarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie, potrivit unui proiect de HG iniţiat de Ministerul Sănătăţii.

330 afișări
Imaginea articolului Spitalul bucureştean "Sf. Pantelimon" va primi peste 8 milioane de lei, pentru reabilitare

Spitalul bucureştean "Sf. Pantelimon" va primi peste 8 milioane de lei, pentru reabilitare (Imagine: Shutterstock)

În prezent, spitalul este în curs de reamenajare şi consolidare, studiul de fezabilitate ţinând seama de proiectul de reabilitare generală a imobilului.

Lucrările avute în vedere vizează, între altele, modificări de compartimentare în saloane, amenajarea unui salon pentru născuţii prematur, cu spaţii pentru supraveghere, refacerea reţelei termice şi realizarea instalaţiei de avertizare anti-efracţie.

Spitalul reabilitat va avea 18 paturi ATI, 50 paturi gravide + paturi lehuze, şase paturi copii prematuri şi opt saloane mama şi copil (21 paturi).

Pentru finalizarea proiectului de reabilitare a secţiilor de obstetrică şi neonatologie din cadrul spitalului este necesară suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 8.344.820 lei, se precizează în proiectul de HG.

"Nefinalizarea acestor lucrări are drept urmare limitarea capacităţii de tratare a nou-născuţilor şi a prematurilor în Bucureşti, cu riscuri imediate în ceea ce priveşte îndeplinirea angajamentelor României faţă de Comisia Europeana şi FMI, de reducere a mortalităţii infantile", spun iniţiatorii proiectului de act normativ.

Aceştia ţin să sublinieze, în acelaşi context, "situaţia specială din Bucureşti", unde, în ultimul an, urmare a dezvoltării activităţilor de inseminare artificială, numărul sarcinilor cu risc de prematuritate a crescut, cererea de servicii de terapie intensivă pentru nou-născuţi prematur depăşind capacităţile existente în acest moment.

"Deschiderea secţiei de nou-născuţi a Spitalului 'Sf. Pantelimon' devine astfel o necesitate urgentă", mai spun iniţiatorii proiectului de HG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici