Spitalul CFR Cluj-Napoca amendat în 2019, nu a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu

  • Spitalul CFR Cluj-Napoca, unde duminică a avut loc un incendiu, nu a solicitat şi nu a obţinut autorizaţia de securitate la incendiu aferente pentru două avize.
  • În urma celor constatate, spitalul a primit o sancţiune contravenţională de 50.000 lei.
307 afișări
Imaginea articolului Spitalul CFR Cluj-Napoca amendat în 2019, nu a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu

Nereguli descoperite în spitale. Spitalul CFR Cluj-Napoca amendat în 2019, nu a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu

Duminică, la ora 6.43, ISU Cluj a fost alertat prin apelul unic 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. A intervenit Detaşamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu 2 autospeciale cu apa şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă SMURD.

Incendiul s-a manifestat la în toaleta de la etajul 1 al secţiei de boli interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a acţionat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii şi evacuarea fumului. A fost inundat cu fum etajul 1 al copului interne al spitalului. Trei pacienţi au fost evacuaţi iar alţi pacienţi au fost relocaţi în saloane.

În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat şi degradarea zugrăvelii din grupul sanitar. Cadrele ISU Cluj s-au retras în unitate la ora 7.50.

În urma ultimului control executat de către ISU Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deşi au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 - aviz pentru modernizarea secţiei ORL şi oftamologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, şi în 2015 aviz pentru modernizare bloc operator şi secţie ATI în secţia chirurgie, instituţia nu a solicitat şi obţinut autorizaţia de securitate la incendiu aferente celor două avize.

La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Până în momentul de faţă, nu s-a depus solicitare la ISU Cluj în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici