Spitalul Colentina devine spital suport pentru Institutul „Matei Balş” din Capitală

Spitalul Colentina devine, odată cu externarea tuturor pacienţilor din unitatea medicală spital suport pentru Institutul „Matei Balş” din Capitală, pentru tratarea persoanelor infectate cu coronavirus.

1634 afișări
Imaginea articolului Spitalul Colentina devine spital suport pentru Institutul „Matei Balş” din Capitală

Spitalul Colentina devine spital suport pentru Institutul „Matei Balş” din Capitală

În cadrul Spitalului Colentina sunt deja organizate echipe care vor interveni la o perioadă regulată de timp astfel încât să fie asigurată continuitatea

Dr. Furtună Ioan Bogdan, directorul medical al Spitalului Colentina din Capitală, te anunţă că unitatea sanitară se va transforma în spital suport pentru Institutul Matei Balş din Capitală.

„Noi vom trata pacienţii care au simptomatologie pentru secţiile noastre, dar în asociere au şi Covid, adică un pacient care are o pancreatită vine, se operează în serviciul de chirurgie, va fi operat pentru boala pe care o are dar are în asociere acest Covid. Un pacient care are un cancer gastric vine, se tratează în serviciul de gastroenterologie şi este tratat în paralel de acest Covid. Deci devenim suport pentru Balş dar în condiţia în care tratăm boala asociată cu covid”, spune doctorul Ioan Furtună, directorul medical al Spitalului Colentina.

Directorul medical spune că a pregătit din timp unitatea sanitară pentru noua situaţie.

„Noi suntem pregătiţi demult, pentru că ne-am făcut noi la nivelul spitalului scenarii, şi fiecare scenariu era pus în aplicare pentru orice moment şi orice hotărâre pe care o lua Ministerul. Trebuie să înţelegem că este o situaţie de criză naţională, medicii sunt în momentul ăsta cei din linia I. Am discutat cu personalul, se organizează echipe care vor interveni la o perioadă de timp regulată, vor ieşi ceilalţi, ceilalţi testaţi să fie în siguranţă, carantinaţi acasă 14 zile, avem personal cât să asigrăm orice scenariu de ture", mai spune directorul medical.

Furtună spune că de luni începe procedura de suport, dar probabil va intra în vigoare de joi sau de vineri.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici