Spitalul de Arşi: 10 pacienţi la terapie intensivă, trei în stare critică. Ce ne-ar ajuta nişte colegi în plus!

Zece dintre răniţii în incendiul de la clubul Colectiv internaţi la Spitalul de Arşi sunt la terapie intensivă, iar trei sunt în stare critică, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului Adrian Stănculea, adăugând că i-ar fi fost de folos experienţa unor foşti colegi în aceste momente.

1781 afișări
Imaginea articolului Spitalul de Arşi: 10 pacienţi la terapie intensivă, trei în stare critică. Ce ne-ar ajuta nişte colegi în plus!

Spitalul de Arşi: 10 pacienţi la terapie intensivă, trei în stare critică. Ce ne-ar ajuta nişte colegi în plus!

Medicul a precizat că toţi pacienţii de la terapie intensivă au arsuri pe faţă.

Unul dintre ei este în continuare neidentificat. Este vorba de un bărbat care are cele mai grave arsuri ca profunzime, nu şi ca întindere, a spus Stănculea.

El a precizat că de cei 27 de pacienţi internaţi, în urma incendiului de vineri seară, la Spitalul de Arşi se ocupă sunt şase sau şapte echipe, formate din câte un medic titular şi rezidenţii care îl ajută.

Întrebat de jurnalişti dacă spitalul face faţă din punctul de vedere al personalului disponibil, Stănculea a răspuns că ar fi fost de folos nişte colegi în plus, mai ales trei medici de la terapie intensivă cu experienţă care au fost suspendaţi.

"Facem faţă? Ce ne-ar ajuta nişte colegi în plus, nu pot să vă zic. Mai ales pe terapie intensivă unde am trei colegi suspendaţi. Şi-au oferit şi ajutorul, au vrut să vină, dar au interdicţie de a lucra într-un spital de stat", a spus Stănculea.

Întrebat de câţi medici în plus ar fi nevoie, el a arătat că nu este vorba despre un număr mai mare de medici, precizând că ar fi fost nevoie de experienţa celor trei colegi care "ani de zile au lucrat cu arsurile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici