Spitalul Floreasca: Trei pacienţi sunt în continuare la Terapie Intensivă, în stare gravă

Trei pacienţi sunt în continuare la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, în stare gravă, alţi doi pacienţi, care erau în stare critică şi cu leziuni asociate traumatice, au decedat joi dimineaţă, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Bogdan Opriţa.

487 afișări
Imaginea articolului Spitalul Floreasca: Trei pacienţi sunt în continuare la Terapie Intensivă, în stare gravă

Spitalul Floreasca: Trei pacienţi sunt în continuare la Terapie Intensivă, în stare gravă (Imagine: Andreea Tanase/ Arhiva Mediafax Foto)

"În ATI sunt trei pacienţi în stare gravă, necesitând măsuri specifice de terapie intensivă. Aceşti trei pacienţi sunt dintre cei care de la început au făcut parte din lotul pacienţilor cu leziuni extrem de grave", a spus dr. Bogdan Opriţa.

Acesta a mai declarat că, din păcate, joi dimineaţă au murit doi pacienţi care erau internaţi în Terapie Intensivă. "Şi aceştia doi erau în stare critică, ei având şi leziuni asociate traumatice. Din păcate, în ciuda eforturilor eroice ale colegilor noştri, i-am pierdut", a spus Opriţa.

Întrebat despre Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, care a murit miercuri, în ziua în care a fost transferat de la Spitalul Floreasca în Franţa, Bogdan Opriţa a spus că starea acestuia s-a deteriorat în ultima parte a zborului, în momentul aterizării aeronavei a făcut stop cardiac şi a fost resuscitat, însă fără rezultat.

"Despre transportul de ieri, spre Franţa, din primele informaţii pe care le am, pentru că echipajul nostru acum este în zborul de întoarcere, am înţeles că starea pacientului s-a deteriorat din punctul de vedere al parametrilor hemodinamici, în ultima parte a zborului, iar acestea, în momentul aterizării, au culminat cu un stop cardiac sub ventilaţie mecanică, care nu a răspuns la eforturilor de resuscitare ale celor două echipe, română şi franceză, făcute în avion", a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Doctorul Bogdan Opriţa a mai spus că, în acest moment, nu are informaţii despre alte eventuale transferuri în străinătate, precizând că cei trei pacienţi care mai sunt internaţi la Spitalul Floreasca sunt într-o stare gravă.

Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, fiul Anei Pascu, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă, care în urma incendiului din 30 octombrie a fost internat, în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, trebuia să fie dus miercuri într-o unitate sanitară din Franţa, însă a murit când aeronava care îl transporta a ajuns pe aeroportul din Paris.

Alţi doi răniţi în incendiul din Colectiv care erau internaţi la Spitalul Floreasca - Mădălina Strugaru şi Alexandru Aliman - au murit joi dimineaţă.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 13 zile de la tragedie au decedat alte 26 de persoane, numărul victimelor ajungând, joi, la 53.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 37 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă opt au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia şi unul în Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici