Spitalul ieşean Socola: 15 pacienţi au spus medicilor că vor să se sinucidă de ziua lor

Conducerea Spitalului de Psihiatrie "Socola" din Iaşi susţine că 15 pacienţi aflaţi în evidenţele acestei unităţi le-au spus medicilor că se gândesc să urmeze gestul Mădălinei Manole şi să se sinucidă de ziua lor.

144 afișări
Imaginea articolului Spitalul ieşean Socola: 15 pacienţi au spus medicilor că vor să se sinucidă de ziua lor

Conducerea Spitalului ieşean Socola: 15 pacienţi au spus medicilor că vor să se sinucidă de ziua lor (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul Spitalului de Psihiatrie "Socola" din Iaşi, Călin Scripcaru, a declarat, marţi, că un număr de 15 bolnavi aflaţi în evidenţele spitalului le-au spus medicilor că se vor sinucide de ziua lor, urmând "modelul" artistei Mădălina Manole.

"Avem un număr tot mai mare de pacienţi cu ideaţie suicidară. Ei spun că vor comite gestul suicidar cu ocazia zilei lor de naştere, urmând modelul Mădălinei Manole. Medicii noştri au relatat 15 astfel de cazuri în ultima săptămână. Cert este că întâlnim o multitudine de cazuri de mimetism privind sinuciderea Mădălinei Manole. Tot mai multe persoane cu stări psihice la limită vin la consultaţii, identificându-se cu starea, gestul şi reacţia artistei", a afirmat Călin Scripcaru.

El consideră că în cazul Mădălinei Manole artista a reuşit să-şi mascheze suferinţa, adăugând că, în timp, diversele relatări ale anturajului artistei vor elucida "misterul sinuciderii".

"Niciodată moartea nu este o soluţie, indiferent cât de insurmontabile par nişte dificultăţi în viaţă. Prin voinţa proprie ele pot fi depăşite", a mai spus directorul Spitalulului de Psihiatrie "Socola" Iaşi.

Potrivit sursei citate, în toate cazurile în care pacienţii şi-au anunţat intenţia de a se sinucide de ziua lor, familiile acestora au fost informate.

Mădălina Manole a fost găsită moartă de către soţul ei, în dimineaţa de 14 iulie, chiar de ziua ei de naştere, în locuinţa lor din localitatea Otopeni. Surse judiciare declarau atunci că artista a fost găsită de personalul de la ambulanţă într-o baltă de sânge, având capul spart.

Cei şapte medici-legişti care au participat la necropsia Mădălinei Manole nu au niciun fel de suspiciune cu privire la cauza care a produs decesul, la fel şi criminaliştii, probele confirmând sinuciderea artistei, o persoană extrem de sensibilă, au declarat, luni, surse judiciare.

Audierile persoanelor în cazul privind sinuciderea cântăreţei au relevat pentru anchetatori o fire "extrem de sensibilă", iar psihologii au explicat că este posibil ca naşterea "târzie" să fi produs o stare de depresie accentuată.

Relaţiile dintre soţul Mădălinei Manole şi părinţii acesteia au fost destul de reci, potrivit martorilor audiaţi de anchetatori.

Mădălina Manole a fost înmormântată, vineri seară, în jurul orei 19.15, la Cimitirul Bolovani din Ploieşti, cortegiul funerar fiind aşteptat de aproximativ 5.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici