Spitalul Metropolitan, a doua cea mai mare clădire după Casa Poporului, dar fără fonduri europene

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că pentru construcţia Spitalului Metropolitan din Pipera nu s-au obţinut fonduri europene, iar arhitectul proiectului a anunţat că spitalul va fi a doua cea mai mare clădire din România, după Parlament, şi va costa 400 de milioane de euro.

1864 afișări
Imaginea articolului Spitalul Metropolitan, a doua cea mai mare clădire după Casa Poporului, dar fără fonduri europene

Spitalul Metropolitan, a doua cea mai mare clădire după Casa Poporului, dar fără fonduri europene

„La momentul în care am decis construirea spitalului Metropolitan, am făcut mai multe diligenţe, atât pe lângă Ministerul Sănătăţii, cât şi la Bruxelles, pentru a obţine fonduri europene. Ni s-a explicat că pe actuala legislaţie vor fi finanţate cele trei spitale regionale, regiunea Bucureşti – Ifov fiind una cu un PIB mare pe cap de locuitor, şi deci bogată – nu prea înţelegem ce înseamnă bogată”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a precizat că nu s-au obţinut fonduri europene pentru acest proiect de investiţie.

„Nu s-au obţinut fonduri europene, nici măcar o parte, să fi avut doar cofinanţarea. Nu s-au obţinut deocamdată nici fonduri naţionale, în speţă de la Ministerul Sănătăţii sau Ministerul Dezvoltării, ne bazăm pe bugetul local, bineînţeles, o investiţie multi-anuală, trei ani de zile pentru spitalul propriu-zis, şi ulterior pentru finalizarea investiţiilor din zonă”, a declarat Firea, care a precizat că face un apel la Guvernul României să nu mai trateze Primăria Capitalei gândindu-se doar la ea.

Gabriela Firea a anunţat, miercuri, că a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan, lucrările urmând să fie demarate din luna martie anul viitor. Spitalul ar urma să fie construit într-un termen de 3 ani de zile, iar costurile sunt 400 milioane de euro pentru 1.000 de paturi. Spitalul va fi amplasat pe Şoseaua Pipera (aproape de staţia de metrou Aurel Vlaicu).

"Va fi o clădire cu o dimensiune foarte mare. Suprafaţa totală a acestui spital va fi de 247.000 de metri pătraţi, ceea ce reprezintă o clădire extrem de importantă. Va fi a doua clădire din România, după Palatul Parlamentului", a declarat, la rândul său, arhitectul Gabriel Dumitrache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
firea,
spital,
euro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici