Sporuri de peste 6,5 milioane de lei, acordate în 2010 angajaţilor din Centrala MAE

O situaţie centralizată la nivelul MAE arată că angajaţii din Centrala Ministerului au primit în 2010 sporuri de 6.571.269 de lei, cele mai mari sume fiind acordate sub formă de indemnizaţie pentru cifru de stat şi spor pentru condiţii de muncă grele, vătămătoare sau periculoase.

56 afișări
Imaginea articolului Sporuri de peste 6,5 milioane de lei, acordate în 2010 angajaţilor din Centrala MAE

Sporuri de peste 6,5 milioane de lei, acordate în 2010 angajaţilor din Centrala MAE (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Astfel, printre sporurile acordate salariaţilor din Centrala MAE în anul 2010 figurează indemnizaţii pentru cifrul de satat în cuantum de 2.320.567 de lei. Au fost totodată acordate sporuri pentru condiţii de muncă grele, vătămătoare sau periculoase, în cuantum de 3.574.876 de lei, precum şi 509.835 de lei cu titlul de sume compensatorii cu caracter provizoriu - bani acordaţi în baza articolului 6 din ordonanţa de urgenţă 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora.

Potrivit situaţiei centralizate, au fost date sporuri magistraţilor detaşaţi în MAE în cuantum total de 165.991 de lei. Astfel, magistraţilor detaşaţi la MAE li s-au acordat 22.228 de lei cu titlul de sporuri de toxicitate, dar şi 59.022 de lei cu titlul de sporuri pentru condiţii deosebite de muncă.

Tot magistraţii detaşaţi la MAE au mai primit suma de 53.329 de lei cu titlul de "valoarea nominală pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică şi confidenţialitate" şi suma de 31.412 lei pentru alte sporuri.

În MAE nu se acordă însă stimulente.

Datele se regăsesc într-o situaţie centralizată transmisă de Ministerul de Externe în urma unei interpelări a deputatului PSD Florin Pâslaru şi postată pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici