Sprijin financiar pentru studenţi şi familii prin credite cu dobândă subvenţionată de stat

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse anunţă că începe creditarea celor două programe guvernamentale, StudentInvest şi Family Start, prin care se pot obţine credite cu dobânzi şi comisioane subvenţionate de stat de maxim 75.000 de lei, respectiv 150.000 de lei.

3539 afișări
Imaginea articolului Sprijin financiar pentru studenţi şi familii prin credite cu dobândă subvenţionată de stat

Sprijin financiar pentru studenţi şi familii prin credite cu dobândă subvenţionată de stat

Semnarea convenţiei dintre Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Ministerul Finanţelor şi Fondul Român de Contragarantare face ca cele două programe - SudentInvest şi Family Start - să fie din nou la dispoziţia studenţilor şi tinerelor familii.

Astfel, băncile cărora le-au fost repartizate plafoane de garantare disponibile în 2024 pot primi şi analiza solicitările potenţialilor beneficiari şi să acorde de la caz la caz creditele dorite.

„StudentInvest şi FamilyStart sunt destinate să fie un sprijin financiar pentru studenţi sau familii prin acordarea de împrumuturi de maxim 75.000 lei, respectiv maxim 150.000 lei, cu garanţii, dobânzi şi comisioane aferente creditelor, subvenţionate de stat. Şi pentru anul 2024 plafoanele de garantare a celor două programe au fost stabilite la aceeaşi sumă, respectiv 250 de milioane pentru StudentInvest şi 250 de milioane pentru FamilyStart. De asemenea, pentru acest an s-a stabilit un fond maximal pentru un număr de 5.556 de beneficiari în cazul programului StudentInvest, respectiv 4.375 de beneficiari în cazul programului FamilyStart”, potrivit Ministerului.

Fondul maximal se acordă anual, în limita sumelor aprobate în bugetul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Fiecare bancă va deschide programele de finanţare în cursul lunii martie, în concordanţă cu regulile proprii de aplicare ale programului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici