SRI: Serviciul nu este şi nu va fi implicat în activităţi politice

Serviciul Român de Informaţii a precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, referitor la afirmaţiile preşedintelui PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, potrivit cărora el şi alţi lideri PSD sunt filaţi de "SRI şi Doi şi-un sfert", că Serviciul nu este şi nu va fi implicat în activităţi cu caracter politic.

50 afișări
Imaginea articolului SRI: Serviciul nu este şi nu va fi implicat în activităţi politice

SRI: Serviciul nu este şi nu va fi implicat în activităţi politice (Imagine: Mediafax Foto)

"Principiul de bază căruia i se circumscrie întreaga activitate a Serviciului Român de Informaţii este cel al echidistanţei politice, de aceea reiterăm faptul că SRI nu este şi nu va fi implicat în activităţi cu caracter politic", se arată în informarea către MEDIAFAX a Biroului de presă al SRI, "în legătură cu declaraţiile recente privind prezumtive activităţi ale acestei instituţii".

Serviciul Român de Informaţii respinge cu fermitate acuzaţiile privind implicarea sa în orice fel de acţiuni care ar afecta normele şi principiile democraţiei şi funcţionarea statului de drept în România. Dezaprobăm încercările de a atrage SRI în dezbaterile din cadrul campaniei electorale şi considerăm că aceasta nu face decât să contribuie la dezinformarea cetăţenilor prin introducerea în cadrul agendei publice actuale a unor false teme cu substrat electoral", se mai menţionează în document.

În plus, se arată că "directorul SRI garantează independenţa şi neutralitatea politică a Serviciului, în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare".

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, marţi, că el şi alţi lideri PSD sunt filaţi de "SRI şi Doi şi-un sfert" şi că liderii PDL ameninţă firmele de publicitate contractate de PSD în campanie, anunţând că social-democraţii vor contesta plângerea PDL privind afişajul electoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici