Stan Mustaţă, eliberarat din funcţia de judecător la Curtea de Apel Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, un decret de eliberare din funcţia de judecător la Curtea de Apel Bucureşti a lui Stan Mustaţă, în prezent suspendat din funcţie ca urmare a trimiterii în judecată, având în vedere lipsa avizului CSM pentru menţinerea în funcţie după vârsta de 65 de ani.

479 afișări
Imaginea articolului Stan Mustaţă, eliberarat din funcţia de judecător la Curtea de Apel Bucureşti

Stan Mustaţă (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul privind "eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Bucureşti a lui Stan Mustaţă, în prezent suspendat din funcţie ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea, cu intenţie, a unor infracţiuni, având în vedere lipsa avizului Consiliului Superior al Magistraturii pentru menţinerea în funcţie după vârsta de 65 de ani".

Judecătorul Stan Mustaţă, acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosare pe care le judeca, va fi judecat în continuare sub control judiciar, după ce instanţa supremă a admis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu în cazul său.

Stan Mustaţă era în arest la domiciliu din 29 octombrie. Anterior, el a fost în arest preventiv, începând din 30 aprilie.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 8 mai, să îl suspende din magistratură pe judecătorul Stan Mustaţă.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 3 martie, să îi înainteze preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcţie a magistratului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici