Stănişoară: Drepturile salariale în MApN, asigurate până la sfârşitul anului

Ministrul Apărării Mihai Stănişoară a declarat, pentru MEDIAFAX că în urma rectificătirii bugetare decise, sâmbătă, de Guvern, drepturile salariale ale personalului MApN sunt asigurate integral până la sfârşitul anului.

80 afișări
Imaginea articolului Stănişoară: Drepturile salariale în MApN, asigurate până la sfârşitul anului

Ministrul Apărării Mihai Stănişoară

"În urma rectificării bugetare de azi, drepturile salariale ale personalului MApN sunt asigurate integral până la sfârşitul anului", a declarat Stănişoară.

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, liberalul George Scutaru, susţinea, recent, că Mihai Stănişoară trebuie să-i convingă pe premier şi pe ministrul Finanţelor că armata trebuie să beneficieze de rectificarea bugetară, spunând că în caz contrar singura măsură este demisia.

Scutaru afirmă că, pentru a face posibilă plata salariilor şi a altor drepturi băneşti la MApN, Guvernul transferă fonduri de la cheltuielile de capital, necesare înzestrării cu tehnică militară, către cheltuielile de personal.

Ministerul Apărării Naţionale a precizat, pentru MEDIAFAX, că în perioada 1 ianuarie - 31 iulie, gradul de utilizare a creditelor bugetare a fost de 61,30 la sută. Potrivit sursei citate, ponderea cheltuielilor salariale în totalul cheltuielilor a fost de 29,05 la sută.

În schimb, doar 0,46 % din această sumă utilizată a fost reprezentată de cheltuielile cu modernizarea şi reparaţiile capitale aferente activelor fixe. Din aceasta, 0,38% a fost reprezentată de cheltuielile de construcţii.

La sfârşitul lunii mai, MApN anunţa într-un răspuns la o solicitare MEDIAFAX că a cheltuit până la 30 aprilie 2, 589 de miliarde din totalul bugetului aprobat al cărui cuantum era, după prima rectificare bugetară, de 6,695 de miliarde de lei, faţă de 7.391.679.000 lei, aprobaţi iniţal.

Potrivit proiectului celei de a doua rectificări bugetare, obţinut de MEDIAFAX, MApN nici nu primea, dar nici nu pierdea fonduri în urma rectificării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici