Stănişoară: E o zi tristă fiindcă un militar român a murit în Afganistan

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a declarat, marţi, la Constanţa, că este o zi tristă deoarece un militar român a murit în Afganistan, iar alţi patru au fost răniţi în urma unei explozii petrecute în 7 aprilie pe autostrada A1, Kandahar - Kabul.

21 afișări
Imaginea articolului Stănişoară: E o zi tristă fiindcă un militar român a murit în Afganistan

Stănişoară: E o zi tristă fiindcă un militar român a murit în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto)

Mihai Stănişoară şi omologul său olandez, Eimert Van Middelkoop, s-au aflat, marţi, în Portul Constanţa, unde au vizitat nava de desant olandeză "Johan De Witt", care participă la exerciţiul bilateral româno-olandez "Cooperative Lion 09", ce are loc între 3 şi 15 aprilie, în Dobrogea, în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române.

Ministrul român al Apărării a spus că este un moment dificil, o zi tristă, deoarece un alt militar român a murit în Afganistan, iar alţi patru au fost răniţi.

"Erau într-o coloană de Humvee-uri, iar la trecerea unui pod, după ce au făcut verificarea şi au trecut două autobuze cu cetăţeni afgani, ei au urmat autobuzele din coloană şi a doua maşină din coloană a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat. A avut loc o explozie, căpitanul Vasile Unguraş a murit pe loc, iar alţi patru militari au fost răniţi", a afirmat Mihai Stănişoară.

El a precizat că starea răniţilor este stabilă.

La rândul său, ministrul olandez al Apărării a transmis condoleanţe românilor pentru pierderea suferită în Afganistan şi a precizat că un militar olandez a decedat, luni, tot în Afganistan.

Eimert Van Middelkoop s-a declarat mândru de militarii săi care şi-au asumat riscuri, ca şi militarii români. El a mai spus că Olanda a pierdut 19 militari în ultimii trei ani în Afganistan.

Un ofiţer român a fost ucis în Afganistan, iar alţi patru militari români au fost răniţi, marţi dimineaţă, potrivit Ministerului Apărării.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc în jurul orei 7.45 (ora României).

Citeşte şi:

Un ofiţer român, ucis în Afganistan, alţi patru militari, răniţi

Un ofiţer român a fost ucis în Afganistan 

Militarul ucis în Afganistan, decorat cu Ordinul Naţional Steaua României

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici