Stănişoară : Începând cu luna iulie, MApN va plăti sporurile amânate de la plată

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a declarat, luni seară, în Senat, la dezbaterea moţiunii "Demnitatea Armatei Române – călcată în picioare de ministrul celor 0,2%", că începând cu luna iulie se vor plăti cele două sporuri ale militarilor amânate de la plată după rectificarea bugetară.

68 afișări
Imaginea articolului Stănişoară : Începând cu luna iulie, MApN va plăti sporurile amânate de la plată

Stănişoară : Începând cu luna iulie, MApN va plăti sporurile amânate de la plată

Stănişoară a intervenit la microfonul plenului Senatului la finalul dezbaterilor, el replicând unor acuze aduse de senatorii PNL şi UDMR.

Ministrul a anunţat că, începând cu luna iulie, Ministerul va relua plata celor două sporuri – de confidenţialitate şi de radiaţii – care au fost amânate de la plată după rectificarea bugetară.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Ministerului de Finanţe, la şedinţa de duminică, să analizeze posiblitatea ca militarilor "cu contract" şi subofiţerilor români din Irak şi Afganistan să li se plătească sporurile care au fost amânate.

Băsescu a ţinut să prezinte, în şedinţa de Guvern, "semnale" de pe fronturile din Irak şi Afganistan.

El aprecizat că un militar român cu contract primea 1.200 lei pe lună, iar acum primeşte doar 1.000 din cauza neplăţii sporurilor. Preşedintele le-a spus miniştrilor că, din câte ştie, sporurile respective au fost amânate la plată, şi nu tăiate.

Preşedintele a spus că familiile românilor aflaţi în teatrele de opraţiuni din Afganistan sau Irak trăiesc din salariul acestor militari.

El a cerut Ministerului de Finanţe să analizeze, în acest context, posibilitatea ca începând din iulie să li se plătească acestor militari sporurile, evitându-se astfel şi cumularea de datorii la plată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici