Stănişoară renunţă la cinci membri ai Cabinetului său de la MApN

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară (PDL), a renunţat la doi dintre consilierii săi, care se ocupau de problemele pensionarilor militari şi relaţia cu presa, aceşti fiind doar doi dintre cei cinci membri ai Cabinetului său la ale căror servicii a renunţat ministrul.

88 afișări
Imaginea articolului Stănişoară renunţă la cinci membri ai Cabinetului său de la MApN

Stănişoară renunţă la cinci membri ai Cabinetului său de la MApN (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Ceilalţi trei membri ai Cabinetului său ministerial erau parte a personalului tehnic-administrativ.

MApN a comunicat, la sfârşitul săptămânii, că cinci dintre posturile de la Cabinetul ministrului au fost reduse, în contextul restructurărilor cu începere de la 1 august.

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a declarat, luni, că analizează posibilitatea unor reduceri la MApN, dar, referindu-se la cele două agenţii ale Ministerului, a arătat că Romtehnica se autofinanţează, iar Romavia dispune de o structură ce nu poate fi redusă.

"Analizăm această reducere să vedem dacă este posibilă", a spus Stănişoară, întrebat dacă va da curs solicitării de reducere formulate de premierul Boc.

El a arătat că MApN are în subordinea sa două agenţii - Romtehnica şi Romavia. Ministrul a spus că Romtehnica se autofinanţează, în timp ce Romavia are deja o structură numeric redusă, ce nu poate fi suplimentar diminuată.

"Romtehnica se autofinanţează şi Romavia are de la bugetul de stat alocate fonduri şi care are o structură care nu poate fi redusă, care este numeric mică", a mai spus Mihai Stănişoară.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că este nevoie urgentă de trimiterea în şomaj a unui "mare număr" de funcţionari din aparatul de stat, care sunt "inutili", el menţionând, în acest context, un procent de 20% şi precizând că Guvernul trebuie să se grăbească în acest sens.

El a spus că aparatul de stat este "mult supradimensionat", foarte mulţi angajaţi fiind inutili, ceea ce poate afecta resursele din bugetul de stat.

Premierul Emil Boc a discutat la finalul săptămânii cu reprezentanţii ministerelor pe tema restructurării agenţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici