Starea bărbatului rănit în explozia de la Bacău este bună

Starea bărbatului rănit în explozia de la Bacău este bună, în urma investigaţiei medicii constatând că are arsuri pe 25 la sută din corp şi două fracturi uşore, de claviculă şi antebraţ, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca din Capitală, Bogdan Opriţa.

14 afișări
Imaginea articolului Starea bărbatului rănit în explozia de la Bacău este bună

Starea bărbatului rănit în explozia de la Bacău este bună (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Bărbatul, unul din cei trei răniţi în urma exploziei produse într-un bloc din municipiul Bacău, a fost adus la Spitalul Floreasca din Capitală marţi după-amiază, cu un elicopter.

Medicii de la Spitalul Floreasca au constatat, în urma investigaţiilor la care a fost supus, că bărbatul are două fracturi, de claviculă şi antebraţ, ceea ce este bine pentru că prezintă un risc mai mic de complicaţii, a spus Bogdan Opriţa.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca a precizat că bărbatul este în continuare sub tratament, fiind monitorizat permanent.

O explozie puternică urmată de un incendiu s-a produs, marţi dimineaţă, la parterul unui bloc de patru etaje din municipiul Bacău, din cauza unei acumulări de gaze, în urma deflagraţiei fiind avariate mai multe apartamente şi fiind afectate autoturisme aflate în apropiere.

În urma exploziei, planşeul dintre parter şi etajul întâi al scării A a blocului s-a prăbuşit, cinci apartamente fiind avariate, dintre care două au fost distruse în totalitate.

În urma deflagraţiei au fost rănite trei persoane, una dintre acestea, aflată în starea cea mai gravă, fiind adusă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Celelalte două persoane rănite sunt tratate la spitalul din Bacău.

În blocul în care a avut loc deflagraţia locuiau 28 de persoane.

Prefectul judeţului Bacău, Constantin Scripăţ, a declarat, miercuri dimineaţă, pentru MEDIAFAX că în acest caz nu există o concluzie finală privind cauzele producerii exploziei, cercetările fiind încă în curs, însă cel mai probabil este vorba despre scurgeri de gaze din reţeaua de transport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici