LIVE UPDATE  Starea de urgenţă expiră, intră în vigoare starea de alertă. Nu se cunosc încă noile reguli: ce se va întâmpla în weekend

Joi, 14 mai, ora 24:00, expiră starea de urgenţă şi trebuie să intre în vigoare starea de alertă.

10001 afișări
Imaginea articolului Starea de urgenţă expiră, intră în vigoare starea de alertă. Nu se cunosc încă noile reguli: ce se va întâmpla în weekend
Deocamdată, nu se cunosc cu exactitate parametrii după care va funcţiona starea de alertă. Şi, evident, nici ce set de reguli şi de amenzi va fi în vigoare începând de vineri.
 
Cel mai probabil, finalul de săptămână ne va prinde fără o clarificare a situaţiei.
 
Starea de alertă, aprobată de Parlament. Va putea fi instituită, însă, cel mai devreme luni
 
Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege pentru instituirea stării de alertă pe teritoriul României. Au existat 267 de voturi „pentru”.
 
Starea de alertă, modificată din nou de parlamentari. Ce mall-uri se deschid din 15 mai
 
Parlamentarii au modificat azi, pentru a doua oară, proiectul Guvernului pentru instituirea stării de alertă. Astfel, din 15 mai, te vei putea duce la cumpărături în centre comerciale mai mici de 15.000 mp. Mall-urile precum Afi Cotroceni şi Băneasa Shopping Center rămân,însă, închise, deoarece au o suprafaţă mult mai mare decât limita prevăzută în lege. 
 
Haos în Parlament. Şedinţă de urgenţă a Comisiei Juridice: Proiectul de lege privind starea de alertă, verificat din nou de deputaţi
 
Este haos în Parlamentul României. După ce au modificat si au adoptat proiectul de lege privind starea de urgenţă, în comisia juridică, deputaţii s-au reunit din nou într-o şedinţă de urgenţă pentru a mai verifica încă o dată actul normativ.
 
Variantele autorităţilor: Ce pot face preşedintele şi Guvernul pentru ca tu să fii protejat în weekend?
 
Un lucru e cert. Starea de urgenţă urmează să se încheie joi noapte, iar autorităţile îşi doresc apoi să facă trecerea la starea de alertă. La acest moment, un proiect de lege pentru instituirea stării de alertă se află în dezbaterile Camerei Deputaţilor, urmând a fi votat până la finalul zilei. Respectând termenele procedurale şi presupunând că documentul nu va fi contestat la Curtea Constituţională (CCR), acesta va ajunge vineri la promulgare şi ulterior în Monitorul Oficial.
 
Promovarea târzie a proiectului privind starea de alertă îţi creează incertitudini pentru acest week-end
 
Te întrebi ce vei face în primele trei zile după încetarea stării de urgenţă? Nu ştiu nici autorităţile. Asta pentru că Guvernul a trimis abia în această săptămână în Parlament proiectul de lege care reglementează instituirea stării de alertă.
 
Ai putea avea un weekend fără restricţii. Fost judecător CCR: „Posibilităţile de a interveni în forţă sunt limitate”
 
În acest weekend, autorităţile nu au decât să se bazeze pe seriozitatea ta că o să păstrezi măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Asta pentru că sunt mari şanse ca weekendul să fie unul fără restricţii, deoarece legea privind starea de alertă ar putea să nu intre în vigoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici