Starea DRUMURILOR în România: CNAIR intervine, sâmbătă dimineaţa, pe 13 drumuri pentru deszăpezire. 230 de oameni au fost blocaţi în maşini

230 de oameni au fost salvaţi, după ce au rămas blocaţi în maşini, în ultimele 24 de ore, din cauza vremii. Ministerul de Interne anunţă că în prezent mai sunt restricţii pe 13 drumuri din patru judeţe, astfel încât angajaţii CNAIR să poată interveni pentru deszăpezire.

1093 afișări
Imaginea articolului Starea DRUMURILOR în România: CNAIR intervine, sâmbătă dimineaţa, pe 13 drumuri pentru deszăpezire. 230 de oameni au fost blocaţi în maşini

Starea DRUMURILOR: Toate drumurile naţionale sunt deschise

În ultimele 24 de ore, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au acţionat în sprijinul populaţiei din 76 de localităţi, aflate în 23 judeţe unde au fost înregistrate efecte ale fenomenelor meteo severe, anunţă Ministerul de Interne.

Peste 230 de persoane care au rămas blocate cu autoturismele pe drumurile înzăpezite au fost scoase de pompieri, poliţişti şi jandarmi, fiind transportate în zone sigure. În zonele afectate de ninsoare şi viscol, s-a intervenit la 16 cazuri medicale mai deosebite, toate persoanele fiind salvate, mai spune sursa citată.

În prezent, traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă în judeţele care au fost afectate de fenomenele meteorologice severe. De asemenea, circulaţia este restricţionată pe drumul naţional 22 D din judeţul Tulcea şi oprită pe 12 drumuri din judeţele Ialomiţa, Olt şi Vrancea pentru a permite utilajelor CNAIR să deszăpezească.

La Punctul de Trecere a Frontierei Bechet este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa maximă admisă mai mică de 3,5 tone, aceasta fiind deviată către Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, iar traficul cu feribotul între Turnu Măgurele şi Nikopole este blocat.

MAI recomandă populaţiei să ţină în continuare cont de indicaţiile autorităţilor până la eliminarea definitivă a efectelor fenomenelor meteorologice severe.

Niciun sector de drum naţional nu este închis, sâmbătă dimineaţă, arată CNAIR. Şoferii sunt sfătuiţi în continuare să se informeze înainte de a pleca la drum şi să aibă maşinile echipate de iarnă.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., drumarii au acţionat, de vineri seara până sâmbătă dimineaţa, cu 803 autoutilaje şi au împrăştiat 3557,74 tone de material antiderapant pentru a menţine deschisă circulaţia pe drumurile naţionale.

În prezent, niciun sector de drum naţional sau autostradă nu este închis din cauza condiţiilor meteorologice din ultima perioadă,

”Facem în continuare apel la participanţii la trafic să se informeze, înainte de a pleca la drum, în legătură cu situaţia din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă autovehiculele echipate de iarnă, să circule prudent şi să respecte eventualele restricţii impuse pe anumite sectoare de drum”, arată CNAIR.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici