Starea lui Lucescu este bună, nu mai are tuburi de dren. Săptămâna viitoare s-ar putea externa

Starea lui Mircea Lucescu este bună, i-au fost scoase ambele tuburi de dren, nu mai are sânge în cavitatea toracică, iar echipa pluridisciplinară ar putea lua în calcul, după examenul complex la care va fi supus luni, externarea în cursul săptămânii viitoare, a spus purtătorul de cuvânt al SUUB.

167 afișări
Imaginea articolului Starea lui Lucescu este bună, nu mai are tuburi de dren. Săptămâna viitoare s-ar putea externa

Starea lui Lucescu este bună, nu mai are tuburi de dren. Săptămâna viitoare s-ar putea externa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Are o stare bună. Continuă recuperarea. I-au fost scoase ambele tuburi de dren şi nu mai are sânge în cavitatea toracică", a declarat, pentru MEDIAFAX, mediul Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

El a mai spus că, luni, o echipă pluridisciplinară va face noi analize antrenorului.

"Dacă analizele vor fi bune, echipa pluridisciplinară ar putea lua în calcul externarea lui Mircea Lucescu în cursul săptămânii viitoare. Pentru fracturile costale, Mircea Lucescu poate sta şi acasă. Nu trebuie să stai în spital până la soluţionarea fracturilor costale", a mai spus dr Bogdan Popescu.

Lucescu este vizitat, duminică, pentru a doua oară, de patronul grupării Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov.

Acesta l-a mai vizitat pe Mircea Lucescu şi duminica trecută, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. După plecarea lui Ahmetov, Lucescu a fost operat pentru îndepărtarea din cavitatea toracică a lichidului acumulată sub dren.

Directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenţă Dragoş Vinereanu a declarat, luni, că starea lui Mircea Lucescu este stabilă, nu au apărut complicaţii postoperatorii, este conştient, comunică cu familia. Medicul a spus că Lucescu rămâne la Terapie Intensivă în următoarele zile, pentru observaţii.

Vinereanu a adăugat că tratamentul administrat lui Mircea Lucescu este cel standard în astfel de cazuri, că nu exista complicaţii, iar "cordul este foarte bun".

Medicii au spus că intervenţia chirurgicală la care a fost supus Mircea Lucescu a decurs bine, hematomul fiind cauzat de fracturile costale.

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a fost rănit, în 6 ianuarie, într-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitală. În urma accidentului, Mircea Lucescu a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici