Stareţul Mănăstirii Cotmeana, care a ameninţat enoriaşii, oprit de la slujire. Preotul s-ar afla „de mai mult timp sub tratament medicamentos”

Stareţul Ioasaf Boiciuc, de la Mănăstirea Cotmeana, judeţul Argeş, care a fost înregistrat ameninţând enoriaşii şi jignindu-l pe preşedintele Klaus Iohannis, a fost oprit de la slujire, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului declanşând, vineri, o anchetă.

6107 afișări
Imaginea articolului Stareţul Mănăstirii Cotmeana, care a ameninţat enoriaşii, oprit de la slujire. Preotul s-ar afla „de mai mult timp sub tratament medicamentos”

Stareţul Mănăstirii Cotmeana, care a ameninţat enoriaşii, oprit de la slujire. Preotul s-ar afla „de mai mult timp sub tratament medicamentos”

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, părintele Stareţ Ioasaf Boiciuc a fost oprit de la slujire.

„Ca urmare a unui material video, care face referire la limbajul necuviincios folosit de către Părintele Ioasaf Boiciuc, stareţul Mănăstirii Cotmeana, în cadrul unui serviciu religios săvârşit în biserica aşezământului monahal (... pentru pacea în Biserică şi bunul mers al rânduielilor monahale, pe întreaga perioadă a cercetărilor, s-a dispus oprirea Părintelui Stareţ Ioasaf Boiciuc de la săvârşirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii şi a celorlalte slujbe bisericeşti, în conformitate cu prevederile Regulamentului autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române şi ale Statutului pentru organziarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române”, se arată în comunicatul citat.

După finalizarea anchetei, reprezentanţii Bisericii vor lua măsurile pastorale şi administrative care se impun.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei arată că Părintele Stareţ Ioasaf Boiciuc „se află de mai mult timp sub tratament medicamentos”, din cauza unor suferinţe mai vechi.

O înregistrare în care un preot ameninţă cu bătaia enoriaşii şi îl jigneşte pe preşedintele Klaus Iohannis a fost postată pe Facebook, vineri, şi a devenit virală, aceasta fiind realizată la Mănăstirea Cotmeana, din judeţul Argeş.

„Un preot călugăr din Mănăstirea argeşeană Cotmeana îşi ameninţă cu bătaia enoriaşii, dacă mai vorbesc în timpul slujbei. Vajnicul slujitor al Domnului nu uită nici de preşedintele României, pe care îl înjură şi jigneşte”, este comentariul pus pe Facebook, alături de înregistrarea realizată în interiorul lăcaşului de cult.

Pe înregistrare, preotul se aude cum ţipă la enoriaşi, le spune “dobitoci” şi îi ameninţă că “ vă dau peste bot şi vă scot dinţii”.

“Dobitoci. Mergeţi, fraţilor, în pădure şi puneţi-vă ştreangul şi la revedere. Că, oricum, vă aşteaptă iadul. LaCotmeana nu se vorbeşte în biserică! Fiţi atenţi că vă dau peste bot şi vă scot dinţii. (…)Nu vă place ce vă învăţ, vă rog să nu veniţi aici", se aude vocea preotului.

Omul bisericii îl jigneşte şi pe preşedintele României, Klaus Iohannis.

„Cui nu îi convine, spuneţi-i lui Iohannis (...) Jucaţi-vă cu mine. Nu aveţi un preot de doamne-ajută, toţi sunt nişte nenorociţi, foarte rar câte unul găseşti de doamne-ajută. Nu vă place ce vă învăţ, nu mai veniţi aici, eu ştiu să slujesc şi singur”, mai spune preotul.

Înregistrarea are mii de distribuiri şi comentarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici