Stareţul unei mănăstiri din Constanţa, suspendat după ce ar fi bătut un enoriaş - VIDEO

Stareţul unei mănăstiri din judeţul Constanţa a fost suspendat de Arhiepiscopia Tomisului, după ce pe internet a fost postat un filmuleţ în care acesta ar apărea în timp ce agresează un enoriaş, care ar fi pătruns fără drept în curtea lăcaşului de cult.

130 afișări
Imaginea articolului Stareţul unei mănăstiri din Constanţa, suspendat după ce ar fi bătut un enoriaş - VIDEO

Stareţul unei mănăstiri din Constanţa, suspendat după ce ar fi bătut un enoriaş

Într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului se arată că instituţia a luat act de imaginile prezentate în filmuleţ, cu privire la comportamentul neadecvat al protosinghelului Teotim Popa de la mănăstirea Basarabi - Protoieria Medgidia, judeţul Constanţa.

Potrivit sursei citate, acesta a fost deferit Consistoriului monahal - tribunalul bisericesc învestit cu puterea de a judeca abaterile disciplinare ale călugărilor dintr-o eparhie.

"Prin urmare, instituţia s-a autosesizat şi a dispus suspendarea temporară a sus-numitului din slujire şi deferirea sa spre judecata Consistoriului monahal", se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului, în care se precizează că până la finalizarea cercetării şi pronunţarea sentinţei Consistoriului monahal instituţia îşi rezervă dreptul de a nu comenta în niciun fel incidentul.

Într-un filmuleţ postat pe internet apare protosinghelului Teotim Popa de la mănăstirea Basarabi, care loveşte un bărbat, în mod repetat, cu pumnii şi cu picioarele, pentru că acesta ar fi intrat fără drept în curtea lăcaşului de cult.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici