Staruri din showbiz-ul românesc, între donatoarele de la Sabyc

Avocatul lui Harry Mironescu, şeful clinicii Sabyc, arestat preventiv alături de alte două persoane în dosarul privind traficarea de ovule, le-a spus, luni, judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti că printre donatoare se aflau şi "mici staruri ale showbiz-ului românesc, nu doar femei sărace.

42 afișări
Imaginea articolului Staruri din showbiz-ul românesc, între donatoarele de la Sabyc

Staruri din showbiz-ul românesc, între donatoarele de la Sabyc (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) judecă, luni, contestaţia medicului specialist ginecolog şi şef al clinicii Sabyc, Harry Mironescu, a fiului acestuia Yair Miron şi a Ceciliei Borza, arestaţi preventiv în dosarul de trafic de ovule instrumentat de procurorile DIICOT.

"Instanţa fondului vorbeşte de femei cu stare precară şi de faptul că cei trei ar fi profitat de ele, dar, de fapt, dacă privim atent, printre donatoare se regăsesc şi unele mici staruri ale showbiz-ului românesc", le-a spus judecătorilor avocatul lui Harry Mironescu.

Acesta a arătat că, potrivit normelor CEDO, fapta pentru care procurorii DIICOT au indicii în acest caz nu reprezintă acel pericol social concret care să se răsfrângă direct asupra cetăţenilor.

Avocatul a adăugat că instanţa de fond "doar a parafrazat un articol, fără a examina temeinic dacă acesta, într-adevăr, are corespondenţă în realitate".

Apărătorul a susţinut că faptele care li se impută celor trei nu sunt grave şi nu au impact direct asupra cetăţeanului. Pentru aceste motive, el a cerut magistraţillor să caseze încheierea prin care s-a emis mandat de arestare pe numele clinetului său, iar după rejudecare, să înlocuiască măsura arestului cu obligarea de a nu părăsi localitatea.

În discursul său, avocatul a făcut numeroase referiri la evoluţia tehnologică-ştiinţifică în materia ingineriei genetice, arătând că latura cea mai bună a acesteia este că mai nou, se pot oferi şanse reale femeilor care nu pot avea copii.

Cei trei au fost arestaţi, în urmă cu o săptămână de judecătorii Tribunalului Bucureşti, sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici