Veste bună de la Metrorex. Staţiile de metrou vor deveni accesibile pentru persoanele cu deficienţe de vedere

Metrorex a anunţat luni că a semnat contactul pentru accesibilizarea staţiilor de metrou pentru pesoanele cu deficienţe de vedere.

244 afișări
Imaginea articolului Veste bună de la Metrorex. Staţiile de metrou vor deveni accesibile pentru persoanele cu deficienţe de vedere

Staţiile de metrou vor deveni accesibile pentru persoanele cu deficienţe de vedere

Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă şi are o valoare de 17.468.346,18 lei, fără TVA.

Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere constă în dotarea acestora cu elemente din oţel inoxidabil aplicate direct pe suprafaţa existentă a staţiilor de metrou şi panouri Braille.

„Pentru cele câteva staţii de metrou unde deja sunt executate benzi speciale din ceramică: staţiile Jiului, Parc Bazilescu, Laminorului şi Străuleşti, legătura cu Terminalul Multimodal, sunt prevăzute completări locale cu benzi ceramice şi panouri de semnalistică Braille, iar pentru Magistrala 5, unde există deja benzile speciale în toate staţiile, vor fi montate doar panourile de informare”, a transmis Metrorex.

Aşadar, panourile de semnalistică Braille vor fi montate în toate cele 63 de staţii ale metroului bucureştean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici