Statul va acorda populaţiei 50 euro pentru înlocuirea electrocasnicelor cu consum energetic ridicat

Persoanele fizice care îşi înlocuiesc electrocasnicele cu consum ridicat de energie vor primi de la stat un bonus de circa 50 euro la cumpărarea altor aparate noi, dar sumele vor fi disponibile doar pentru câteva zeci de mii de cetăţeni.

14 afișări
Imaginea articolului Statul va acorda populaţiei 50 euro pentru înlocuirea electrocasnicelor cu consum energetic ridicat

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian (Imagine: Mediafax Foto)

"Plafonul va fi stabilit de Guvern în perioada următoare. Scopul este reducerea cheltuielilor pentru a creşte competitivitatea de ansamblu a societăţii româneşti, care ar permite relocarea unor resurse importante pentru zone investiţionale", a declarat, joi, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, într-o conferinţă de presă.

Aceste stimulente vor fi acordate de la sfârşitul acestui an sau începutul anului 2009.

Întrebat dacă acest bonus nu va creşte deficitul comercial al României, Vosganian a negat, susţinând că deficitul este generat de importurile de energie.

"Deficitul vine din importurile de energie. Intensitatea energetică face ca produsele româneşti să fie mai scumpe pe pieţele externe, ceea ce ne face mai puţin competitivi", a mai spus ministrul Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici