STB (fostul RATB) vrea să introducă plata cu cardul bancar direct în autobuz. Se caută soluţii tehnice

Societatea de Transport Bucureşti (STB, fost RATB) negociază cu instituţii bancare pentru implementarea unui sistem de plată cu cardul, direct în autobuze, prin aparatele de validare, au precizat pentru MEDIAFAX, surse din cadrul instituţiei.

2493 afișări
Imaginea articolului STB (fostul RATB) vrea să introducă plata cu cardul bancar direct în autobuz. Se caută soluţii tehnice

STB (fostul RATB) vrea să introducă plata cu cardul bancdirect în autobuz. Se caută soluţii tehnice

Proiectul „este într-o fază incipientă”, iar în prezent STB caută soluţii pentru impelementarea acestui sistem, care presupune ca toate aparatele de validare să fie concectate la internet, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul instituţiei.

În ceea ce priveşte costurile unei călătorii, reprezentanţii STB spun că tarifele nu se vor mări, însă, este posibil ca un eventual comision al băncii să fie suportat de către călători.

De anul viitor, toţi cei care merg cu transportul în comun vor fi obligaţi să valideze cardurile de călătorii, chiar şi pensionarii, sau categoriile care au gratuitate. Prin acestă măsură, STB vrea să obţină o mai bună monitorizare a transportului, respectiv numărul de călători pe o rută, şi astfel să se eficientizeze transportul public.

Tot de anul viitor, STB are în plan creşterea amenzilor, de la 150 de lei cât este în prezent cuantumul unei sancţiuni, la 500 de lei pentru cei care sunt depistaţi fără plata unei călătorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici