STB va distribui măşti medicale călătorilor

Societatea de Transport Bucureşti (STB) începe, de vineri, să distribuie măşti medicale către călători, pentru a diminua efectele răspândirii virusului gripal în mijloacele de transport în comun din Bucureşti, anunţă instituţia.

752 afișări
Imaginea articolului STB va distribui măşti medicale călătorilor

STB va distribui măşti medicale călătorilor

„Până în prezent, 2.332 de cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate la cabinetele de medicină şcolară din instituţiile de învăţământ de stat din Capitală, cabinete ce fac parte din reţeaua coordonată prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. La acest număr se adaugă elevii din învăţământul privat şi pacienţii care au mers la medicii de familie, date care nu sunt raportate către Primăria Capitalei”, conform STB.

Astfel, în prima zi vor fi disponibile circa 100.000 de măşti, care vor fi distribuite la cerere călătorilor prin intermediul celor 220 de centre de vânzare, celor 300 de controlori şi al conducătorilor de vehicule.

La centrul de vânzare de la terminalul Sosiri al Aeroporului Internaţional „Henri Coandă” sunt disponibile cele mai multe măşti medicale, acesta fiind un important punct de intrare în Bucureşti al cetăţenilor străini, precizează Societatea.

În funcţie de necesităţi, STB SA va suplimenta în perioada următoare cantitatea de măşti pentru distribuirea către călători.

Pentru protejarea celor din jur, STB SA le recomandă călătorilor care prezintă simptome de gripă să solicite măşti de protecţie de la centrele de vânzare, de la conducătorii de vehicule sau de la echipele de control şi să aibă în vedere faptul că, potrivit instrucţiunilor de utilizare, acestea trebuie îndepărtate atunci când se umezesc şi nu mai asigură protecţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici