Ştefăneşti: Şase persoane cu date de identitate false

Anchetatorii au identificat, până în prezent, zece persoane de la Ştefăneşti care au încălcat legea electorală la scrutinul de duminică, respectiv au prezentat date de identitate false, nu aveau drept de vot sau au votat de două ori, potrivit unor surse autorizate.

19 afișări
Imaginea articolului Ştefăneşti: Şase persoane cu date de identitate false

Ştefăneşti: Şase persoane cu date de identitate false (Imagine: www.protv.ro)

Astfel, s-a constatat că datele de identitate pentru şase persoane nu corespund cu cele din Registrul Naţional pentru Evidenţă Persoanelor, fiind posibil să fie date de identitate false, alte trei persoane au votat deşi nu aveau dreptul, în urma condamnărilor cu închisoarea primite, iar o persoană a votat de două ori.

Sursele au mai precizat că ancheta continuă pentru identificarea tuturor persoanelor care au comis nereguli în primul tur al alegerilor locale desfăşurat duminică.

Ministrul Internelor, Cristian David, a anunţat, miercuri, că verificările preliminare în cazul scrutinului de la Ştefăneşti indică aspecte care întrunesc elementele constitutive ale unor infracţiuni prevăzute de legea electorală, respectiv votarea fără drept sau vot repetat.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut ministrului, în şedinţa de miercuri a Guvernului, să ia toate măsurile pentru evitarea în turul al doilea al alegerilor locale a unor incidente similare.

PNG şi PC au depus deja contestaţii privind anularea scrutinul de la Ştefăneşti, unde la peste 4.000 de alegători au fost doar două secţii de vot şi unde alegerile au fost câştigate de PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici