Străbunica siamezelor spune că medicii au avertizat familia de la început că situaţia lor este gravă

Străbunica siamezelor din Argeş, care au murit la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti unde erau internate, a declarat că medicii au avertizat familia de la început că situaţia acestora este gravă şi că oricând pot apărea complicaţii.

112 afișări
Imaginea articolului Străbunica siamezelor spune că medicii au avertizat familia de la început că situaţia lor este gravă

Străbunica siamezelor spune că medicii au avertizat familia de la început că situaţia lor este gravă(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Medicii au intervenit şi le-au separat, însă erau extrem de rezervaţi. Medicii ne-au avertizat de la început că situaţia acestora este gravă şi că oricând pot apărea complicaţii. Este dureros ce s-a întâmplat", a declarat străbunica siamezelor, Maria Stroe.

Fetiţele vor fi înmormântate la Mioveni, primarul declarând că după ce le-a dat bani părinţilor la naşterea siamezelor şi l-a ajutat pe tatăl acestora să îşi găsească un loc de muncă, autorităţile vor ajuta şi de această dată familia.

"Vom ajuta familia cu toate cele trebuincioase înmormântării, dar şi cu alt ajutor financiar dacă este cazul", a declarat primarul din Mioveni, Ion Georgescu.

Cele două fetiţe siameze, care cântăreau la naştere împreună două kilograme şi 800 de grame, s-au născut în 26 decembrie 2011, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, fiind transportate de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru, declara atunci că starea siamezelor este gravă, precizând că acestea sunt lipite în zona ficatului, dar că au inimi separate.

În ianuarie, conducerea Spitalului "Grigore Alexandrescu" preciza că starea siamezelor internate în unitatea de terapie intensivă nou-născuţi se menţine gravă, dar stabilă, din cauza prematurităţii şi a malformaţiilor asociate.

Marţi, una dintre siameze a încetat din viaţă, iar cealaltă a fost operată de urgenţă, pentru separare, starea ei rămânând însă foarte gravă. Miercuri dimineaţă, a murit şi cea de-a doua siameză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici