Strat de zăpadă de 10 centimetri pe Transfăgărăşan şi carosabil acoperit cu gheaţă

Condiţiile meteorologice s-au înrăutăţit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 7C - Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă (jud. Sibiu) şi Piscul Negru (jud. Argeş), unde stratul de zăpadă măsoară 10 centimetri şi pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheaţă.

405 afișări

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, peste noapte condiţiile meteo s-au înrăutăţit semnificativ pe porţiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (jud. Sibiu) şi Piscul Negru (jud. Argeş).

Stratul de zăpadă depus măsoară în jur de 10 cm, vântul bate cu putere, iar pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheaţă.

Utilajele DRDP Braşov acţionează duminică pentru curăţarea drumului cu materiale antiderapante, însă condiţiile de circulaţie rămân în continuare foarte dificile.

Cei care doresc să parcurgă drumul trebuie să fie pregătiţi pentru circulaţie în condiţii de iarnă.

Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina se închide de luni, 6 noiembrie, ora 08:00.

Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruşte a vântului, a posibilităţii apariţiei ceţii dense în orice moment al zilei şi pentru siguranţa participanţilor la trafic s-a luat decizia ca începând de luni circulaţia rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 - km. 130+800); DN67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km. 34+800 - km. 59+800).

La altitudine schimbarea condiţiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranţa celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului, potrivit DRDP Braşov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici