Stratul de zăpadă depăşeşte patru centimetri în Munţii Bârgăului

Stratul de zăpadă depăşeşte patru centimetri în Pasul Tihuţa din Munţii Bârgăului, unde a nins, în noaptea de duminică spre luni, iar temperaturile au scăzut până la 0 grade Celsius.

4 afișări
Imaginea articolului Stratul de zăpadă depăşeşte patru centimetri în Munţii Bârgăului

Stratul de zăpadă depăşeşte patru centimetri în Munţii Bârgăului

Şeful Districtului Piatra Fântânele din cadrul Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Vasile Curtean, a declarat, luni, că utilajele din dotare au acţionat toată noaptea pe DN 17, între Straja şi limita cu judeţul Suceava, porţiune pe care au fost aruncate circa zece tone de antiderapant, fără ca drumul să fie blocat.

"Mai întâi a căzut lapoviţă şi abia spre dimineaţă s-a mai depus puţin fiindcă au scăzut temperaturile. Ar fi existat risc de blocaje dacă bătea viscolul, dar nu a fost cazul”, a spus Curtean.

Specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud au informat, luni, că cel mai frig a fost la Piatra Fântânele, singura zonă din judeţ în care a nins, iar mercurul a scăzut sub zero grade Celsius.

Riscul producerii blocajelor rutiere pe DN 17 în Pasul Tihuţa este foarte mare în această iarnă deoarece drumul se află în plin proces de reabilitare, iar pe unele porţiuni şoseaua a fost decopertată pentru a se lucra la lărgirea carosabilului. Zilele trecute, pe o astfel de porţiune, două TIR-uri au blocat circulaţia fiindcă s-au împotmolit în noroi.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici