Streinu Cercel: 25 decese prin gripă porcină în România; rata fatalităţii este de 0,52%

Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a declarat, marţi, că, din cauza gripei noi, o persoană poate muri în două zile prin stop respirator şi că în România au fost înregistrate 25 de decese, ceea ce înseamnă o rată a fatalităţii de 0,52%.

107 afișări
Imaginea articolului Streinu Cercel: 25 decese prin gripă porcină în România; rata fatalităţii este de 0,52%

Streinu Cercel: 25 decese prin gripă porcină în România; rata fatalităţii este de 0,52% (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Din cele 25 de persoane care au murit în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal A/H1N1, 12 sunt bărbaţi, iar 13 sunt femei.

Astfel, au fost înregistrate două decese la grupa de vârstă 5 - 14 ani, un deces la grupa 15 - 29 de ani, 14 decese la grupa 30 - 44 de ani, şase decese la grupa 45 - 59 de ani şi două decese la persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

Cele 25 de decese înregistrate în România înseamnă o rată a fatalităţii de 0,52 % în România.

"Calculaţi la cât se ridică rata fatalităţii pentru 22 milioane de locuitori în condiţiile în care a fost de 0,52% la 4.804 persoane bolnave", a spus Streinu Cercel.

Medicul a arătat că 95% din numărul total al infecţiilor de căi respiratorii superioare şi inferioare este dat de virusul A/H1N1 şi doar 5% de celelalte 200 de virusuri.

Din cele 4.804 persoane care s-au îmbolnăvit de gripă nouă în România, 109 fac parte din personalul medical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici