Streinu Cercel: Starea de sănătate a pacienţilor cu gripă AH1N1 este bună

Tatăl femeii în legătură cu care a fost confirmat primul caz din România de infectare cu virusul AH1N1 şi copilul acesteia de un an şi două luni sunt în stare bună, sunt supravegheaţi medical şi pot fi externaţi oricând, a spus, vineri, managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel.

44 afișări
Imaginea articolului Streinu Cercel: Starea de sănătate a pacienţilor cu gripă AH1N1 este bună

Streinu Cercel: Starea de sănătate a pacienţilor cu gripă AH1N1 este bună (Imagine: Mediafax Foto)

"Tatăl şi copilul sunt în stare bună, rămân sub supraveghere medicală cât va fi necesar, putând fi externaţi oricând", a anunţat vineri, Adrian Streinu Cercel.

Starea de sănătate a pacienţilor internaţi la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" este bună, bărbatul infectat cu virusul gipal AH1N1 prezintă simptomatologie respiratorie minoră, dar fără febră, informa, joi, Ministerul Sănătăţii.

Toţi pacienţii internaţi sunt monitorizaţi permanent şi se află sub terapie cu antivirale, preciza Ministerul Sănătăţii.

Primul caz de îmbolnăvire din România cu noul virus gripal AH1N1, "cazul zero" în limbajul de specialitate, este al unei femei de 30 de ani care a venit în ţară în 23 mai, din New York, cu o cursă aeriană cu escală la Paris.

Cazul a fost confirmat de Institutul Cantacuzino în 27 mai, în urma testelor de laborator, după ce femeia s-a prezentat la Institutul "Matei Balş" din Capitală în 26 mai.

Celelalte două cazuri sunt cu transmitere secundată, respectiv de la "cazul zero", fiind vorba de unul din cei doi copii ai femeii, în vârstă de un an şi două luni, şi de tatăl acesteia.

Toate cele patru persoane - femeia, cei doi băieţi ai acesteia şi tatăl ei - sunt internate în Institutul "Matei Balş".

Ministrul Bazac a precizat că familia a fost externată, miercuri, din Institutul "Matei Balş", însă joi dimineaţă a fost rechemată, după ce testele au confirmat îmbolnăvirea cu noul virus gripal la alte două persoane din familia femeii.

Ministerul Sănătăţii va emite două comunicări pe zi, din care un comunicat de presă la ora 10.00 şi un briefing la ora 18.00, susţinut de ministrul Ion Bazac sau de unul din cei patru comunicatori, respectiv consilierii ministrului, Geza Molnar şi Alexandru Rafila, directorul Centrului Naţional de Boli Transmisibile, Adriana Pistol, şi managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel.

De asemenea, Institutul "Matei Balş" va emite buletine informative privind starea de sănătate a celor trei pacienţi confirmaţi cu infecţie cu virus gripal AH1N1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici