Stroe: Ori Nica a fost "făcut" de DIGIPI, ori n-a ţinut seamă de informaţiile primite

Fostul preşedinte al Comisiei SRI Radu Stroe (PNL) a declarat, miercuri, că este inacceptabil faptul că şeful DIGIPI nu a fost verificat, apreciind că ministrul Dan Nica a fost "făcut" de DIGIPI şi exprimându-şi îndoiala asupra posibilităţii acestuia de a conduce MAI în contiuare.

56 afișări
Imaginea articolului Stroe: Ori Nica a fost "făcut" de DIGIPI, ori n-a ţinut seamă de informaţiile primite

Stroe: Ori Nica a fost "făcut" de DIGIPI, ori n-a ţinut seamă de informaţiile primite (Imagine: Mediafax Foto)

"După ce au fost necesari trei miniştrii să fie puşi la Ministerul de Interne, numai şi numai pe considerentul celebrului serviciu «doi şi un sfert», constatăm astăzi un lucru inacceptabil, inadmisibil, ca noul şef de la DIGIPI să nu fi fost vertificat măcar de propria lor strucutură, din care făcea parte domnul Cornel Şerban. Este pur şi simplu o nebunie, ceva de neînţeles. Or domnul Nica a fost făcut, jucat, de acest serviciu, or n-a ţinut seamă de informaţiile pe care trebuia să le primească în orice condiţiune. Nu mai spun că existau şi alte structuri în acest stat care trebuiau să furnizeze aceste informaţii", a susţinut Radu Stroe.

El a menţionat că, după părerea sa, situaţia de la DIGIPI "este o bătatie de joc la adresa MAI".

"Este degradant ceeea ce se întâmplă, iar acest Guvern este total responsabil de lucrurile mizerabile care se întâmplă aici. Toată ţara vuieşte că un astfel de şef de serviciu de informaţii este pus acolo, deşi el este cercetat de peste un an de zile. Nu se poate aşa ceva, oricât de secretă ar fi cercetarea, urmărirea penală şi aşa mai departe, oricât de secrete ar fi fost aceste etape, chiar «doi şi un sfert» ar fi trebuit să ştie, chiar şi alţii trebuiau să ştie şi vă asigur că ştiau de aceea am mari îndoieli asupra posibilităţii domnului Nica de a mai conduce acest minister, mari îndoliei, şi, nu în ultimă instanţă, a domnului Boc pentru că domnia sa a semnat decizia pentru numirea acestui domn", a conchis Stroe.

Cornel Şerban a demisionat, miercuri, de la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, el fiind reţinut, marţi noaptea, de procurorii anticorupţie.

La conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI a fost numit Gelu Drăjneanu.

Citeşte şi:

Cornel Şerban a demisionat, Gelu Drăjneanu, interimar la conducerea DGIPI

Şeful DGIPI Cornel Şerban şi Petre Pitcovici, reţinuţi de procurorii DNA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici