Structura anului şcolar rămane pe formatul modulelor. Explicaţii de la minister

Ministrul Educaţiei susţine că a fost preferată structura pe module şi pentru anul şcoilar 2024-2025 „pentru stabilitate şi predictibilitate”.

631 afișări
Imaginea articolului Structura anului şcolar rămane pe formatul modulelor. Explicaţii de la minister

Structura anului şcolar rămane pe formatul modulelor. Explicaţii de la minister

Ministrul Educaţiei Ligia Deca susţine că decizia a fost luată în baza unor studii,

„Am solicitat unităţii de cercetare în eduicaţie să elaboreze un studiu de percepţie. El a fost şi făcut public. Practic am vrut să vedem care este percepţia atât a cadrelor didactice, cât şi a elevilor şi a părinţilor vizavi de această structură pe module care a funcţionat doi ani, mă rog un an şi jumătate, ei într-o proporţie covârşitoare pentru anumite categorii au spus că noua structură este una benefică”, a spus Ligia Deca.

Ea a precizat că elevii au apreciat alternaţa între efort şi perioade în care se pot recupera.

„Am preferat în insteresul stabilităţii şi al predictibilităţii să păstrăm această structură de an şcolar şi să încercăm ca toate eforturile noastre, de exemplu eforturi pentru simulări, să fie corelate cu structura, adică am mutat mai repede simulările în ideea că rezultatele la simulări pot fi discutate cu familiile şi pot servi pentru recuperarea materiei înainte de examenele naţionale”, a mai spus ministrul.

Potrivit proiectului de ordin privind structura anului şcolar 2024-2025, durata cursurilor este de 36 de săptămâni, data de începere este 9 septembrie 2024, iar data încheierii cursurilor este 20 iunie 2025.

Programul naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde” se desfăşoară în perioada 9 septembrie 2024 – 17 aprilie 2025, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare este la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite.

Săptămâna de vacanţă la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al Municipiului Bucureşti, va fi planificată în perioada 10 februarie-2 martie 2025, după consultări realizate la nivelul unităţilor de învăţământ cu elevii, părinţii şi cadrele didactice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici