Studenţii acuzaţi de tranşarea unui bărbat, aduşi la Bucureşti pentru expertiză psihologică

Cei doi studenţi acuzaţi de uciderea şi tranşarea unui bărbat, într-o cameră a Căminului 2 Medicină din Timişoara, Carmen Bejan şi Sergiu Raul Florea, au fost scoşi, marţi, din arestul Poliţiei Judeţene Timiş, pentru a fi transferaţi la Bucureşti, unde li se va face o expertiză psihologică.

193 afișări
Imaginea articolului Studenţii acuzaţi de tranşarea unui bărbat, aduşi la Bucureşti pentru expertiză psihologică

Studenţii acuzaţi de tranşarea unui bărbat, aduşi la Bucureşti pentru expertiză psihologică

Potrivit unuia dintre avocaţii lui Sergiu Florea, Camelia Ţăranu, acesta este transportat la Penitenciarul Jilava şi urmează să fie expertizat psihologic de Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene afirmă că şi Carmen Bejan a fost scoasă din arest pentru a fi transferată la Bucureşti, în vederea expertizei.

Ţăranu a spus că nu ştie cât timp va rămâne clientul său la Jilava.

"Expertiza poate dura între o săptămână şi o lună. Astăzi (marţi - n.r.) au fost transferaţi la Jilava", a spus Camelia Ţăranu.

Potrivit sursei citate, la Penitenciarul Jilava vor fi transferaţi medici de la Institutul "Mina Minovici", din Bucureşti, care vor face expertiza psihologică. Rolul acesteia este de a stabili dacă cei doi tineri au avut discernământ la momentul crimei.

Studenţii au fost însoţiţi spre Jilava de poliţişti ai arestului IPJ Timiş.

Avocaţii studentei susţin că, marţi, la Curtea de Apel Timişoara ar fi trebuit să aibă loc recursul la măsura prelungirii arestării preventive, dispusă săptămâna trecută de Tribunalul Timiş, însă purtătorul de cuvânt al CA Timişoara, Cristian Pup, a declarat că, până la ora transmiterii acestei ştiri, nu a fost înregistrată nicio cerere în acest sens.

Sergiu Florea şi Carmen Bejan, ambii în vârstă de 20 de ani, studenţi la Universitatea de Medicină din Timişoara, au fost arestaţi, în 2 august, în cazul bărbatului ucis al cărui cadavru tranşat a fost găsit într-o maşină aflată în faţa unui cămin studenţesc.

Sergiu Florea a fost arestat sub acuzaţia de omor, iar Carmen Bejan pentru complicitate la omor. Ei au făcut recurs la măsura arestării preventive, dar acesta a fost respins de Curtea de Apel Timişoara.

În urma audierilor, încadrarea juridică pentru studenta arestată a fost schimbată în omor.

Procurorii au depus, în urmă cu o săptămână, la Tribunalul Timiş, o cerere de prelungire a mandatelor de arestare emise pe numele lui Raul Sergiu Florea şi Carmen Bejan, aceasta fiind acceptată, joi, de instanţă. Avocatul studentei Carmen Bejan, Daniel Sabou, spunea atunci că va ataca prin recurs decizia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici